Wat moeten we hopen voor Turkije-Oostenrijk?

Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Wat moeten we hopen voor Turkije-Oostenrijk?
Foto: © SC

Dinsdag staat in groep A de clash tussen Turkije en Oostenrijk op het programma. Welk resultaat zou het beste zijn voor onze Duivels?

Uiteraard moeten de Rode Duivels sowieso eerst winnen van Azerbaidzjan om zich de vraag te kunnen stellen welke uitslag het meest ideaal zou zijn in de confrontatie tussen Turkije en Oostenrijk. België start morgen om 20u45 tegen Azerbaidzjan terwijl de aftrap in Istanbul al om 19u30 wordt gegeven.

Als de Duivels al hun resterende wedstrijden winnen hoeven we ons weinig zorgen te maken over de uitkomst in Istanbul morgen. Maar met een verplaatsing naar Duitsland voor de boeg op de laatste speeldag lijkt dat weinig waarschijnlijk.

Mogelijk moeten we ondanks het feit dat Oostenrijk tweede staat in de groep toch hopen op puntengewin of een gelijkspel van de Jodelaars. Zij moeten immers nog twee keer aantreden tegen Duitsland terwijl België en Turkije al één keer tegen die Mannschaft speelden. Bovendien haalde Oostenrijk zijn zeven punten tot dusver uit zeges tegen Azerbaidzjan en Kazakhstan en een gelijkspel in Brussel tegen België.

We achten de kans ook groter dat Oostenrijk in Kazakhstan of Azerbaidzjan nog iets zou laten liggen. Zeker de Azeri's zijn in eigen huis niet te onderschatten. Ze kunnen zeer georganiseerd voor de dag komen en bewezen dat al met een 1-0 zege tegen Turkije. Op verplaatsing lijken ze een stuk minder compact.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties