Club en Cercle willen toch niet in één stadion spelen

Fabian Morren
| 126 reacties
Club en Cercle willen toch niet in één stadion spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Brugse stadiondossier. Op de gemeenteraad van Brugge hebben Cercle en Club een alternatief voorstel geformuleerd.

De stad Brugge wou in het Chartreuse-gebied een nieuwe voetbaltempel voor Club en Cercle bouwen. De visies liepen echter uit elkaar over dit grote project en de stad gaf Club en Cercle de kans om een alternatief uit te werken.

Het voorstel houdt in dat Club wil verhuizen naar Chartreuse, maar dat het de bouw van het stadion voor zijn eigen rekening zal nemen. Als blauw-zwart het stadion bouwt, dan kan het ook zelf exploiteren.

Cercle zou dan in het Jan Breydelstadion blijven. De vereniging voelde er nooit veel voor om te verhuizen. De capaciteit van het Jan Breydelstadion zou in dat geval verlaagd worden.

De stad Brugge lijkt het voorstel alvast genegen. "Na een analyse en overleg bleek dat één stadion voor de twee ploegen niet past in de toekomstplannen van beide ploegen", vertelt Club-voorzitter Bart Verhaege.

"Club zal nu met eigen financiële middelen een stadion kunnen bouwen en zelf exploiteren. Dat moet een belangrijke hefboom worden in onze groeiplannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties