Interview De Vlieger: "Ik ben er klaar voor"

De Vlieger: "Ik ben er klaar voor"
Foto: © SC

Geert De Vlieger mag op het einde van zijn carrière nog eens vol aan de bak in het doel van Club Brugge. Doordat Colin Coosemans klierkoorts heeft, staat de 39-jarige doelman al zeker in doel tijdens de wedstrijd tegen Standard op zaterdag 7 mei.

Colin Coosemans was vorig weekend al een beetje aan het sukkelen met zijn gezondheid”, vertelt Geert De Vlieger aan voetbalkrant.com. “Het was de bedoeling dat hij deze week de tijd zou krijgen om te genezen en dan de komende wedstrijden zou afwerken. Gisteren kreeg ik dan een telefoontje van Colin dat het er toch niet zo goed uitzag (klierkoorts red). “

"Ik weet ook nog niet hoe lang hij onbeschikbaar zal zijn. Het is jammer voor hem, want hij heeft getoond dat hij veel potentie heeft toen hij bij de A-kern aansloot in het begin van het seizoen. Het is opmerkelijk dat hij alles zo snel heeft opgenomen en goed verwerkt heeft. Hij heeft dit seizoen een zeer grote stap vooruit gemaakt", verklaart de ex-international over zijn collega-doelman.

Standard
Club Brugge maakt dit weekend de moeilijke verplaatsing naar Standard: “Ik ben klaar voor de wedstrijd tegen Standard. Dat zijn ook de wedstrijden waarvoor ik het doe. Een uitwedstrijd naar Standard is best moeilijk, maar dat is een uitwedstrijd naar Anderlecht of Genk ook. En daar hebben we ook aardig ons ding gedaan en iets laten zien. Met dezelfde instelling moeten we nu naar Standard gaan.”

“Ik heb in mijn carrière al veel meegemaakt en gezien, dus ik weet wat ik mag verwachten op Sclessin. Standard is een sterke ploeg die in staat is om een zekere power te ontwikkelen die met momenten moeilijk af te stoppen is, “blikt de ex-doelman van onder andere Zulte Waregem, Beveren en Manchester City vooruit.

"Ik weet wat ik mag verwachten op Sclessin"

De 39-jarige doelman heeft niet veel matchritme, maar dat vindt hij geen probleem: “Voor mij is het trainingsritme belangrijker en de laatste maanden heb ik alles kunnen doen om fit en scherp te blijven. Vanmorgen (Woensdagochtend) heb ik met keeperstrainer Danny Verlinden apart getraind en iets wedstrijdgerichter gewerkt.” 

Play-offs
Club Brugge lijkt uitgeteld voor het kampioenschap dit seizoen en richt zich stilaan op de vierde plaats. “Het ziet er meer en meer naar uit dat de top drie weg is. We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken”, zegt de keeper daarover. “Als je het puntenverschil ziet, dan weet je dat we inderdaad naar die vierde plaats moeten kijken.”

“Het ziet er meer en meer naaruit dat de top drie weg is”

Een van de problemen van Club Brugge is het scorend vermoggen en dat weet ook De Vlieger: “In de play-offs zijn het allemaal topwedstrijden en dan moet je de weinige kansen die je krijgt benutten. Net na nieuwjaar hadden we een goede periode waarin we zeer efficënt waren, nu is het iets minder.”

Blauw-zwart komt de laatste tijd veel in de media met inkomende en uitgaande transfers, maar dat mag de spelers volgens de keeper niet afleiden: “We moeten ons focussen op de hoofdzaak. Dat is wedstrijden spelen en winnen. Maar er wordt gespeculeerd en dat zijn extra dingen die we meenemen in deze drukke tijden.”

Toekomst
De ex-Rode Duivel stopt met voetballen na dit seizoen, maar weet nog niet wat de toekomst brengt: "Over mijn toekomst is nog niets beslist. Eerst wil ik het seizoen afwerken, even op adem komen en op vakantie gaan met mijn dochter. Dat heb ik haar al een tijdje beloofd."

"Wat er nadien gebeurt, dat weet ik niet. Ik heb nog geen beslissing genomen, alles ligt nog open. Ik laat alles op mij afkomen en zal geen onverhaaste beslissingen nemen. Een trainerscarrière behoort wel niet tot de opties, dat is niets voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties