Deelkens: "Meer genoten dan van gewonnen finale"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Deelkens: "Meer genoten dan van gewonnen finale"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Deelkens speelde zaterdag een uitstekende bekerfinale, maar het Westelse sluitstuk moest zich toch twee keer gewonnen geven.

Het eerste tegendoelpunt kwam er na een kopkans voor Eliaquim Mangala. “Die bal wordt gewoon perfect binnengekopt”, reageert Deelkens. “Ik ga niemand met de vinger wijzen. Je weet dat iemand als Mangala een duel kan winnen.”

Standard te pakken
“In de tweede helft kan Standard dan zijn geliefkoosde spel spelen. Met jongens als Van Damme en Tchité kunnen ze met lange ballen werken. Maar Standard is niet over ons heen gelopen. Ze waren toch te pakken.”

Na het eigen doelpunt van Adnan Mravac was het echter afgelopen voor Westerlo. “De ontgoocheling is groot, maar we mogen ons goede seizoen niet vergeten. Achtste in de competitie, PO II gewonnen, finale van de beker, een Europees ticket veroverd, … Dat is gewoon een prachtig seizoen voor een club als Westerlo.”

Deelkens begon het seizoen als doublure voor Yves De Winter, maar knokte zich in de ploeg en gaf zijn plaats niet meer af. “Het doet mij heel veel plezier dat de trainer zoveel vertrouwen in mij heeft.. Hier heb ik 2,5 jaar voor gewerkt. Van de finale heb ik ook meer genoten dan tien jaar geleden, ondanks de nederlaag.”

“Het was een hele dag genieten. De supporters waren gewoon fantastisch. Westerlo verkoopt maar 2.500 abonnementen, maar bracht vandaag wel bijna  11.000 supporters mee naar de Heizel. We kunnen jammer genoeg de beker niet mee naar huis nemen, maar we hebben Westerlo wel terug op de kaart gezet. We mogen fier zijn op onze finale.”

Pintje met de fans
“Zondag gaan we nog een pintje drinken met de supporters en dan is het tijd voor vakantie. Dat we nu Europees vroeger aan de bak moeten, maakt voor ons niet uit. De trainer hecht er ook niet veel belang aan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties