Interview De Decker: "Loon was geen 'issue' in de kleedkamer"

De Decker: "Loon was geen 'issue' in de kleedkamer"
Foto: © SC

Wim Dedecker speelde in een 'ver' verleden nog bij Racing Genk. De middenvelder kijkt vrijdag zijn ex-ploeg in de ogen en hoopt eindelijk op een stunt tegen een topploeg.

Door Manuel Gonzalez

"We kunnen ons aan een enorm gemotiveerd Genk verwachten", aldus De Decker. "Zij hebben een paar serieuze tikken gekregen in Europa, maar een ploeg als Valencia is wel wereldtop. Het zal hen niet ontbreken aan motivatie tegen ons."

Vorig seizoen zaten er zes ex-Genkenaars in de kern, maar voor De Decker is Genk een afgesloten hoofdstuk. "Deze match leeft niet meer als een andere match. We bekijken alles van week tot week. Voor mij is de Genk-periode afgesloten en ik kan er ook niet meer door geprikkeld worden."

Vorige week verloor Beerschot thuis tegen Kortrijk, wat een einde maakte aan een lange periode van ongeslagen te zijn op het eigen Kiel, bijna een jaar zelfs. "Het is een spijtige zaak, want er zat meer in. Onze groep stond al op scherp, maar zal nu nog scherper staan. We moeten proberen een zege te pakken tegen een topploeg. Genk zal wel anders voor de dag komen dan Kortrijk, daar moeten we ons aan aanpassen."

Karakter
De Decker probeert zijn steentje bij te dragen op training. "Ik riep nog dat het allemaal te makkelijk ging. Het zit gewoon in mijn karakter om de groep op sleeptouw te nemen. We moeten de trainingsintensiteit verhogen naar aanleiding van de matchen. Sommige spelers kunnen niet pieken naar een match toe."

Mathijssen treedt zijn speler bij: "Op training moet de intensiteit verhoogd worden naarmate de match dichter komt. En dan is het dankbaar om een man als Wim in de groep te hebben om ze mee scherp te krijgen."

Loonachterstand
Deze week overheerste het bericht dat de spelerslonen nog niet betaald waren de kranten. "We apprecieerden enorm dat Patrick Vanoppen persoonlijk is komen uitleggen dat de lonen niet betaald waren. Er is open en duidelijk gecommuniceerd zodat we wisten wat ons te wachten stond. Daarom was en is het geen 'issue' in de kleedkamers geweest. Dit is het eerste jaar dat enkel het sportieve belangrijk is. Hoe raar het ook mag klinken na de berichten vorige week, maar het is eerste keer in jaren dat we ons enkel bezighielden met de match die zou komen."

Terugblik op seizoen
Tot dusver is De Decker tevreden over het seizoen. "We staan op de plaats waar we horen te staan. We hebben soms punten te weinig of teveel gekregen. We bekijken alles week per week. In het begin hebben we aanpassingsproblemen gekend. We moesten nog aan elkaar wennen, maar dat is redelijk snel gelukt. We hebben nog niet het beste laten zien. Deze groep zal nog meer groeien. We zijn nu gefocust met de competitie, waar we voor nieuwjaar nog enkele punten moeten kunnen pakken. De beker daar zijn we nog niet mee bezig. Dat zal wel volgen. Een paar dagen voor de match tegen Kortrijk zal de bekerkoorts wel toeslaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties