Vanoppen: "Wij delen liever geen stadion met Antwerp"

Jefrey Van der Straeten
| 144 reacties
Vanoppen: "Wij delen liever geen stadion met Antwerp"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een editie van het Beerschot Magazine laat voorzitter Vanoppen zijn licht schijnen over het aanslepende stadiondossier in Antwerpen. Centrale boodschappen: een eigen stadion is winstgevender en de (Antwerpse) politici handelen niet volgens het algemeen belang.

Vooraleer zijn visie uiteen te zetten op de reeds jaren aanslepende discussie, geeft Vanoppen toe dat ook hij, net als alle andere betrokkenen, af en toe overdreven emotioneel heeft gehandeld.

De Beerschot-voorzitter grijpt een studie van KPMG aan om aan te tonen dat Beerschot een nieuw stadion nodig heeft, waarin veel meer niet-voetbalgerelateerde activiteiten kunnen plaatsvinden. “Het is voor clubs levensnoodzakelijk om hun stadion niet slechts één keer om de veertien dagen, maar permanent te exploiteren”, aldus Vanoppen. De sterke man geeft aan dat er in het buitenland vaak business centers, hotels, restaurants, bars en supermarkten in het stadion worden geïntegreerd. Supermarkten zouden er evenwel niet komen bij Beerschot “om de lokale handelaars geen extra concurrentie te bezorgen.”

Dit nieuwe stadion zou Vanoppen liever niet delen met Antwerp. “Het is een zaak van eenvoudige rekenkunde dat het delen van zo’n stadion tussen twee of meerdere clubs het zakencijfer negatief beïnvloedt”, aldus de Beerschot-voorzitter.

Een modern, nieuw stadion zou ook ten goede komen aan de supporters. “De tijd dat toeschouwers zich erbij neerlegden dat ze op gammele zitjes moesten plaatsnemen en dat een penetrante geur van urine en uitwerpselen je tegemoet waaide als je nog maar in de buurt van de toiletten arriveerde, is allang voorbij. De moderne voetbalconsument wil een correcte service voor een correcte prijs.”

“Men had dit dossier niet aan politici mogen overlaten”, gaat Patrick Vanoppen verder. “Ze denken sowieso enkel op korte termijn (...) ze voeren ongeveer permanent campagne.” Vooral de Antwerpse schepen van Sport, Ludo Van Campenhout , moet het ontgelden. De voormalige Open Vld'er zou zich openlijk profileren als Antwerp-supporter, terwijl hij alle Antwerpse sportverenigingen zou moeten ondersteunen.

Alle bovenstaande overwegingen doen Vanoppen dan ook het volgende concluderen: “Voor Beerschot AC en voor mij persoonlijk is het genoeg geweest. Wij zijn nooit vragende partij geweest voor een gemeenschappelijk stadion en we zijn dat vandaag minder dan ooit tevoren. Het is welletjes geweest met de politieke spelletjes en het gemanoeuvreer in de marge. Laat ons nu eerst de piste voor twéé stadions uitdiepen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties