Reactie Vandenbergh: "Ik ben hard genoeg gestraft"

Robby Morren
Robby Morren
| 28 reacties
Vandenbergh: "Ik ben hard genoeg gestraft"
Foto: © SC

Kevin Vandenbergh begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Lierse maar werd een minuut voor de pauze met rood naar de kleedkamer gestuurd.

Robby Morren in Westerlo

"Ik ging puur voor de bal. Het zag er erger uit dan het was. Hij trapte eigenlijk onderaan tegen mijn voet", vertelde een aangeslagen Vandenbergh na de wedstrijd.

"Ik ben al bij de scheidsrechter geweest en hij zei ook dat ik mijn voet wel laag bij de grond hield. Eerst taste de scheidsrechter trouwens naar zijn borstzak om een gele kaart te trekken."

Eerste rood
"Ik ben hard genoeg gestraft door deze rode kaart en ik hoop dat het sportcomité daar ook zo over denkt. Ik hoop dat ik geen verdere sanctie zal krijgen. Ik ben geen vuile speler, ik denk dat dit mijn eerste rode kaart in België is."

Deelkens bedanken
De aanvaller moest nagelbijtend vanuit de tribune toekijken hoe zijn ploegmaats de tweede helft met 10 overeind bleven. "Op de tribune heb je veel meer stress dan op het veld. Ik moet de hele ploeg bedanken en vooral ook Deelkens dat hij die strafschop stopte. Als we hier nog hadden verloren, had ik me rotslecht gevoeld want ik heb mijn ploeg in de steek gelaten."

Boost
Westerlo lijkt na de winst op Heist en tegen Lierse gelanceerd. "Als we ook zaterdag winnen, kunnen we aan een reeks beginnen te bouwen. De competitie primeert voor ons maar deze bekeroverwinning is mooi meegenomen. Dit is een boost."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties