Reactie Euvrard: "Tweede klasse is nog niet dood"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Euvrard: "Tweede klasse is nog niet dood"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Euvrard was bijzonder blij met de kwalificatie voor de 1/4 finales van de Beker van België. STVV trok aan het langste eind na een knotsgekke wedstrijd tegen Westerlo. "Gelukkig wonnen we anders was ik gek geworden", vertelt de aanvoerder in een gesprek met Voetbalkrant.

Robby Morren in Westerlo

De bekerclash tussen de tweedeklassers eindigde op 5-5 na 120 minuten. STVV won de strafschoppenreeks met 2-4. "Tweede klasse is nog niet dood", lachte Euvrard toen we hem om een reactie vroegen. "We hadden de controle over de wedstrijd in de eerste helft, we gaven toen misschien 1 kans weg. We stonden goed, de match zat op slot."

Kapot
"Tijdens de rust was gezegd dat we de druk zouden opvangen en trachten eruit te komen. We kwamen op 0-2 maar het werd dan al heel snel 1-2 en dan zat Westerlo weer in de match. Wij zijn gestopt met voetballen en we hebben te weinig druk op de bal gezet en zo werd het nog 2-2. Het was goed dat de 90 minuten voorbij waren want toen waren wij kapot."

Chaotisch
"In de eerste verlenging lopen we al snel 2 goals uit en dan denk je dat de match gespeeld is maar het was een knotsgekke, chaotische wedstrijd. We konden de bal te weinig in de ploeg houden en uiteindelijk stond het na 120 minuten 5-5. Als verdediger zie je het toch liever anders", bekent Euvrard toe.

"Westerlo speelde met zijn basisteam en wij met liefst 9 mensen die al weken op de bank zitten. Dan voel je op het einde dat het nodige ritme onbreekt, wij vielen wat weg. Het was lastig maar we zijn door. Gelukkig wonnen we met de strafschoppen na 120 minuten hard werken, anders was ik helemaal gek geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties