Xavi staat voor 37e El Clásico

Jens Van der Borght
| 2 reacties
Xavi staat voor 37e El Clásico
Foto: © SC

Vanavond staat de terugwedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid in de Copa del Rey op het programma. In de heenwedstrijd speelde Barcelona 1-1 gelijk in Bernabéu. Xavi zal voor de 37e keer aantreden in El Clásico.

Als de 33-jarige Xavi vanavond aan speelminuten komt, is dat de 37e match tussen Barcelona en Real Madrid waarin hij meespeelt. Daarmee komt de spelverdeler van Barça steeds dichter in de buurt van het meest aantal gespeelde Clásico’s. Het record staat voorlopig nog steeds op naam van voormalig Real Madrid-speler Manolo Sanchis. Hij maakte zijn opwachting in 43 topmatchen.

Daarnaast zijn er nog enkele spelers actief die al een heel aantal wedstrijden tussen Barcelona en Real Madrid hebben meegemaakt. Iker Casillas speelde al mee in 34 wedstrijden tussen de Spaanse grootmachten. Ook enkele spelers van Barcelona mochten in meer dan twintig wedstrijden tussen de rivalen opdraven. Carles Puyol (31), Victor Valdés (25) en Andrés Iniesta (24) volgen achter hun ploeggenoot Xavi Hernández.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties