Reactie Hubert: "Die zekerheid is belangrijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Hubert: "Die zekerheid is belangrijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

David Hubert beklonk vrijdag zijn definitieve overgang van Racing Genk naar AA Gent. Een dag later haalde hij met zijn nieuwe werkgever de belangrijke 1-4 zege op het veld van OH Leuven. Een geslaagd weekend dus voor de defensieve middenvelder.

Sander De Graeve in Leuven

"Het is een heel tof einde van de week", aldus een glunderende David Hubert. De middenvelder bezegelde zijn definitieve overgang naar AA Gent met een 1-4 overwinning op het veld van OH Leuven. "De ambitie van Gent strookt echt volledig met de mijne, ik ben blij dat we elkaar gevonden hebben."

Dankzij de transfer speelt Hubert nu ook om zelf met Gent Europees te halen. "Die zekerheid hebben is wel belangrijk. Ik kan me nu volop concentreren op het veld. Of ik het Europees voetbal waar we nu voor spelen zelf volgend seizoen zou kunnen meemaken, maakt op vlak van motivatie voor mij niets uit. Ook al ging ik terug naar Genk, ik zou nog steeds alles geven om Gent aan Europees voetbal te helpen. Het is echter wel plezanter zo."

Hubert pakte al snel in de eerste helft geel na een professionele overtreding en stond daarna een hele poos op scherp. "Als je op die positie staat, moet je dat doen. We wisten dat ze sterk waren op de tegenaanval, dus koos ik om die af te breken. Het was wel wat ambetant voor de rest van de wedstrijd. Ik heb me toch een paar keer moeten inhouden om een speler neer te halen."

De Leuvense aanhang was woest na de rode kaart voor Robson, maar die was volgens Hubert volledig terecht. "Ik vond het helemaal niet licht, de match was op dat moment echt bitsig. Als je dan zo'n opzichtige fout maakt, puur om de man te pakken en hem te blesseren, dan is dat heel dom. Overduidelijk rood vanop de positie waar ik stond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties