Wat doet Malanda in Londen?

Wat doet Malanda in Londen?
Foto: © SC

Bernard 'Junior' Malanda zat gisteren samen met zijn vader op de Eurostar richting Londen. Maar wat doet de verdedigende middenvelder nu eigenlijk in de Engelse hoofdstad?

Dat Malanda momenteel in Londen is, dat weten we dankzij DIT ARTIKEL. Maar wat doet hij daar? Het officiele verhaal van zijn vader is dat Junior en zijn vader in Londen familie gaan bezoeken. Toch ging zowat iedereen er van uit dat hij richting Londen is getrokken om te onderhandelen met Fulham. Bij Zulte Waregem hadden ze ook over de geruchten gelezen, maar ze konden die niet meteen bevestigen of ontkennen.  

Technisch gezien is het overigens mogelijk dat Malanda gewoon op verlof is, want er woont familie van Malanda in de hoofdstad van Engeland. Maar die aanwezigheid van familie zou in januari net een van de hoofdredenen zijn geweest om de interesse van Fulham te verkiezen boven de interesse van enkele andere clubs.

Interesse uit Londen

Ook nu zou Fulham weer duidelijk interesse tonen in de talentrijke verdedigende middenvelder, al zouden er nu ook kapers op de kust zijn vanuit de Engelse hoofdstad. Er wordt namelijk ook luidop gefluisterd dat Chelsea wel eens zou hengelen naar de diensten van de Belg en al met hem een gesprek zou hebben gehad. 

Hij zou dan de volgende kunnen worden op een lang rijtje van landgenoten op de loonlijst van Chelsea. Het hoeft geen betoog dat José Mourinho houdt van sterke beren, brekers genre Malanda. Als Chelsea de speler echt zou willen, blijft de stad Londen nog steeds een pluspunt voor Malanda en entourage, al lijkt een uitleenbeurt dan ook nog tot de mogelijkheden te behoren.

Wet van '78

Vorige week werd al duidelijk dat Malanda vermoedelijk niet meer dan een boete moet verwachten van de FIFA. De Pro League heeft zopas wel laten weten dat het strenger zal optreden tegen spelers die gebruik maken van de wet van '78 om een vrije transfer te kunnen ambiëren. Daarover HIER alles.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties