De leukste spandoeken: van "No sex, no glory" tot "De schaam van België"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 39 reacties
De leukste spandoeken: van "No sex, no glory" tot "De schaam van België"
Foto: © SC

Afgelopen weekend pakten de Brugse supporters uit met een ludiek spandoek voor hun goudhaantje Maxime Lestienne. "No sex no glory", stond er te lezen. Een leuk spandoek van de blauw-zwarte fans, maar welke andere opschriften zagen we de voorbije jaren nog passeren?

Bij KV Mechelen speelden ze bijvoorbeeld leuk in op het kerstvoetbal. De Maneblussers uitten hun onvrede op deze manier: 

Afgelopen weekend zagen we tijdens Bergen-Club Brugge dit spandoek hangen, speciaal voor Maxime Lestienne. De supporters van blauw-zwart lieten zich inspireren door de clubleuze 'no sweat, no glory', maar gaven er een eigen touch aan. Dit was het resultaat:

De supporters van Standard lieten dit seizoen dan weer blijken geen aanhanger te zijn van het rotatiesysteem dat coach Guy Luzon hanteert. Dit was hun boodschap:

De spandoeken zijn echter niet altijd tegen iemand gericht bij De Rouches. Zo zagen we ook deze Bob Marley-tifo passeren op Sclessin:

Het meest opvallende spandoek blijft toch nog steeds dat van de supporters van Bergen. Toen Genk in de Champions League met 5-0 onderuit ging tegen Chelsea, toverden de Henegouwse supporters dit spandoek tevoorschijn:

De fans van Borussia Dortmund namen het hun goudhaantje Mario Gotze nogal kwalijk dat hij geel-zwart inruilde voor de grote concurrent uit München. Hieronder hun boodschap aan het adres van de spelmaker:

Manchester City groeide de voorbije jaren uit tot een absolute topper in Engeland, maar voor de fans van buur Manchester United is er nog altijd maar één team in de stad. De fans van The Red Devils hekelen vooral al die miljoenen die in City gepompt werden:

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van ludieke spandoeken die de afgelopen jaren verschenen op de Belgische en Europese voetbalvelden. Zag jij er nog leuke? Laat het ons dan zeker weten in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties