Interview Leko: "WK was mooiste moment uit carrière"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Leko: "WK was mooiste moment uit carrière"
Foto: © SC

Vrijdagavond staat Kroatië-België op het programma. Voor Kroaat Ivan Leko, al zes jaar in België, een match waar hij naar uitkijkt. Al vind hij het wel jammer dat er nog weinig van de match afhangt. Aan zijn eigen WK, in 2006, houdt hij heel goeie herinneringen over.

Door Sander De Graeve

In 2006 zat hij bij de selectie van Kroatië op het WK in Duitsland. “Het was het beste wat ik in mijn carrière meemaakte, ook al speelde ik geen minuut. Dat is iets wat mij voor altijd zal bijblijven. We speelden voor 80.000 man de openingsmatch tegen Brazilië met sterren als Ronaldinho. Het WK in Duitsland was volgens mij het best georganiseerde ooit.”

Ook Kroatië had toen een sterk team. “Dado Prso was toen Europese top en ook Klasnic was heel sterk. Daarnaast hadden we nog sterkhouders als Srna en Tudor. We kwalificeerden ons heel erg makkelijk voor dat WK.”

Het team van toen vergelijken met dat van nu, vindt hij niet makkelijk. “We speelden toen een ander soort voetbal. Genoeg kwaliteit hebben we alvast, maar soms heb je net dat iets extra nodig. We misten ook al wat geluk.”

"We bereiden ons voor op de barrages"

Na een teleurstellende één op zes gelooft men in Kroatië alvast niet meer in de rechtstreekse kwalificatie. “België is echt voor 99% zeker van die eerste plaats. In Kroatië zijn we daar niet meer mee bezig. We zijn erg teleurgesteld na die één op zes en ook de pers is niet mals. We bereiden ons voor op de barrages.”

Toch heeft Leko nog een beetje hoop. “Kijk, in voetbal kan alles. Zeker in Zagreb. We missen wel onze twee sterkste verdedigende pionnen met Srna en Simunic. Als je realistisch bent, weet je dat het moeilijk wordt.”

Hij vindt het erg jammer dat de spanning wat weg is. “Voor de match in Brussel was die er wel nog. Toen was het ook tof om daar in de kleedkamer in Lokeren elkaar wat mee te plagen. Nu is die elektriciteit volledig weg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties