Vanhaezebrouck over Football Battle: "Vanaken kan smaakmaker worden"

Vanhaezebrouck over Football Battle: "Vanaken kan smaakmaker worden"
Foto: © SC

Gisteren gebeurde de loting voor de Football Battle op 4 januari, wanneer de Belgische nationale futsalploeg zich meet met Antwerp en vier eersteklassers. De coaches van die clubs uit de Jupiler Pro League kijken alvast uit naar de competitie.

Door Dirk Pieters

Antwerp werd in groep A ingedeeld bij KV Kortrijk en KV Mechelen voor het toernooi dat een mix tussen zaal- en veldvoetbal is, OH Leuven en Lokeren werden ingedeeld bij de Futsal Rode Duivels. Die zijn favoriet, althans volgens de coaches van de Jupiler Pro League-teams.

"Natuurlijk zijn de Rode Duivels favoriet", aldus Ronny Van Geneugden. "Zij zijn in volle voorbereiding op een groot kampioenschap", refereert de coach van OH Leuven naar het EK Futsal eind januari in Antwerpen.

"Voor ons is het dan weer winterstop, dus de doelen zijn anders. We bekijken het meer als een teambuildingsactiviteit en als vriendschappelijk toernooi."

"Technische voetballers in het voordeel"

Dezelfde klanken horen we ook bij de coaches van KV Mechelen en KV Kortrijk. "Technische voetballers zullen in het voordeel zijn. Voor ons wordt het vooral als training heel interessant", aldus Harm van Veldhoven.

"De nationale ploeg is de grote favoriet", springt ook Hein Vanhaezebrouck bij. Hij ziet ook al een mogelijke man van het toernooi: "Hans Vanaken kan de smaakmaker worden, hij is echt een geweldige voetballer." Antwerp wil zich dan weer meten met de eersteklassers in dit toernooi.

Later krijgt u hier op Voetbalkrant.com nog een uitgebreide reactie van Peter Maes op de loting van gisteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties