OHL dan toch in beroep tegen schorsing Ruytinx

OHL dan toch in beroep tegen schorsing Ruytinx
Foto: © SC

De straf die Bjorn Ruytinx gisteren kreeg van de Geschillencommissie is te zwaar, oordeelt OH Leuven. De club gaat na onderling overleg met de speler in beroep tegen de straf.

OH Leuven ziet in de straf vooral een gevaarlijk precedent opduiken voor toekomstige straffen. Om dat te vermijden, gaat de club nu in onderling overleg met Ruytinx zelf in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie.

Dat maakte de club bekend in een persbericht op haar website. Lees hier de volledige boodschap:

In onderling overleg hebben Oud-Heverlee Leuven en speler Bjorn Ruytinx beslist om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal. 

OHL wil, in het belang van de rechtszekerheid, dit dossier opnieuw voorleggen aan de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Betaald Voetbal. Het eenmalig gebruiken van een achterpoortje in de reglementering (het bestraffen van onbetamelijk gedrag) om een speler te schorsen voor een fase die door de scheidsrechter al werd beoordeeld, zal in de toekomst aangegrepen worden om élke betwistbare fase na de wedstrijd in vraag te stellen. 

Bovendien is het onaanvaardbaar dat een gelaatsuitdrukking als argument voor de bestraffing wordt gebruikt. Blijkbaar wordt een lach even streng bestraft als een slag. 

Tot slot is OHL ontgoocheld dat er geen rekening werd gehouden met het signaal dat het heeft gegeven om zijn speler afgelopen weekend uit de selectie te weren. 

Het aantekenen van beroep houdt geen rechtvaardiging in voor de fout die de speler heeft gemaakt. Deze fout kan echter niet op deze manier, zonder respect voor de bestaande reglementering, bestraft worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties