Van den Brom formuleert rivaliteit mooi: "Wij zijn een rode lap voor elkaar"

Van den Brom formuleert rivaliteit mooi: "Wij zijn een rode lap voor elkaar"
Foto: © SC

Standard-Anderlecht, het wordt weer uitkijken wat er nu weer allemaal gaat gebeuren op Sclessin. John van den Brom hoopt echter dat het deze keer allemaal binnen de perken gaat blijven.

"Ik vind het fantastisch als supporters hun team aanmoedigen. In Olympiakos was dat bijvoorbeeld schitterend om te zien en je weet wat zoiets doet met een team", begon Van den Brom. "Maar wat vorig jaar gebeurde, had niet veel meer met voetbal te zien. Dat was een zwarte bladzijde. Dat gezegd zijnde, kijk ik ook enorm uit naar zulke matchen. Het zijn wedstrijden op het scherpst van de snee, het mag er gewoon niet over gaan."

"Voetbal spelen"

De rivaliteit is alvast al jaren een constante. "We werken op elkaar in als een rode lap op een stier", lacht Van den Brom. "We vrezen elkaar een beetje. Zij spelen met vier aanvallers, maar als je de juiste verdedigers hebt, kan je daar man op man tegen spelen. We mogen alleen niet in hun spel meegaan. We moeten voetbal spelen, want daar liggen onze kwaliteiten. Dat moeten we geleerd hebben uit die vorige matchen."

Anderlecht kan ook een goede zaak doen in het klassement. "We gaan voor zes op zes in die laatste twee matchen voor de winterstop. Dat gevoel leeft ook in de groep. Maar als je tijdens de wedstrijd ziet dat een punt het maximum is, moeten we ook leren om daar voor te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties