Voor Thorgan nog een droom, voor scout optie: "Mits geduld kan hij samen met zijn broer spelen"

Voor Thorgan nog een droom, voor scout optie: "Mits geduld kan hij samen met zijn broer spelen"
Foto: © Photonews

Thorgan Hazard speelt zaterdag de bekerfinale met Zulte Waregem tegen Lokeren. Een ideaal moment voor hem om een prijs te pakken en zo zijn palmares op te smukken. En daarna naar Chelsea? Goed mogelijk, volgens scout Piet De Visser.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Wat er met mij in de toekomst zal gebeuren? Dat weet ik nog niet. Ik zal na het seizoen eerst terugkeren naar Chelsea en dan zien we wel", aldus Thorgan Hazard op de persconferentie naar aanleiding van de bekerfinale.

Bij Chelsea spelen samen met zijn broer lijkt hem wel enig: "Dat is een droom, inderdaad. Het doel is nu om in een andere competitie te gaan spelen. Of het realistisch is om bij Chelsea te spelen nu? Dan moet ik nog veel werken."

"Droom zeker niet onrealistisch"

Piet De Visser - scout bij Chelsea - gelooft er alvast in: "Een topspeler moet vijf tools hebben: techniek, fysiek, snelheid, vista en karakter. Al die kwaliteiten heeft Thorgan, alleen nog niet in voldoende mate om nú al de top te ambiëren", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Qua fysieke kracht en body moet hij zich bijvoorbeeld nog ontwikkelen, maar zijn voortzetting is nu al heel goed. Thorgan ziet meteen waar de bal naartoe moet én kan dat ook uitvoeren."

"Bovendien is hij een hele wedstrijd aanwezig, een verschil met Eden die het meer van geniale momenten moet hebben", aldus nog De Visser. "De droom om ooit samen met zijn broer bij Chelsea te spelen, acht ik zeker niet onrealistisch, maar de bal ligt bij hem. Thorgan moet er alles voor willen doen én laten. Want alleen als het goed tussen de oren zit, kun je aan die vier andere tools werken. Lukt hem dat, dan kan hij – mits hij voldoende geduld uitoefent – op termijn ver komen. Ook Chelsea dus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties