Luzon had gelijk, Preud'homme en Dury hebben geen reden tot klagen

Caroline Tonnelier
| 28 reacties
Luzon had gelijk, Preud'homme en Dury hebben geen reden tot klagen
Foto: © Photonews

Guy Luzon excuseerde zich gisteren na de zware kritiek die hij uitte aan het adres van de scheidsrechters. Toch had hij een punt: Standard werd tot nog toe het meest benadeeld door de scheidsrechters.

Nadat Het Laatste Nieuws het gisteren al had over de prestaties van de scheidsrechters in play-off 1 spitsten ze zich nu toe op de vier titelkandidaten. Uit het onderzoek van de krant bleek dat alleen Standard zich echt mag beklagen over de beslissingen in hun nadeel. Ook Preud’homme en Dury uitten eerder al kritiek op de arbitrage, maar zij hebben minder recht van spreken.

Vier cruciale beslissingen benadeelden Rouches

Medewerkers van de krant bekeken alle wedstrijden uit play-off 1 opnieuw en kwamen tot de conclusie dat Standard vier keer benadeeld werd in bepalende fases. Slechts één keer was er een belangrijke verkeerde beslissing in het voordeel van de Rouches. De vier fases waar het om gaat: de niet getrokken rode kaart voor Sylla in de beginfase tegen Zulte-Waregem (2-0 verlies), het onterechte buitenspel en de niet gefloten penaltyfase met Köteles tegen Genk (2-2 gelijkspel), de penaltyfase met Simons en Carcela tegen Club (0-0 gelijkspel). Daartegenover stond de niet toegekende penalty tegen blauw-zwart na de fout van Mpoku.

De andere titelkandidaten hebben geen reden tot klagen. Club Brugge kreeg zelfs meer betwistbare fases in het voordeel (drie tegenover twee). Bij Zulte-Waregem zijn de belangrijke foute beslissingen perfect in evenwicht. Anderlecht had tot nog toe dan weer helemaal geen reden tot klagen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties