Reactie Gudjohnsen voelt zich goed in zijn vel: "Voel nu respect van de coach"

Gudjohnsen voelt zich goed in zijn vel: "Voel nu respect van de coach"
Foto: © Photonews

Het waren de invallers die zaterdag het verschil maakten bij Club Brugge. Tom De Sutter bedankte voor de persaandacht, Eidur Gudjohnsen stopte wel en heeft zich blijkbaar verzoend met zijn status van superinvaller.

Johan Walckiers in Lokeren

Gudjohnsen scoorde de gelijkmaker en vierde dat ingetogen, maar toch voelt hij zich beter in zijn vel dan enkele maanden geleden. "Vandaag was ik het, volgende week iemand anders", zei de IJslander. "Mijn goal was wat we nodig hadden om er terug in te geloven. En als Tom dan ook nog meteen scoorde, was het tij helemaal gekeerd. De drie punten vandaag waren heel belangrijk, maar over een sleutelmatch durf ik niet spreken. Het verandert elke week wel weer."

Dat hij zich ook onder Preud'homme tevreden moet stellen met een bankzittersstatuut stoort hem niet meer. "Daarvoor ben je speler bij Club. Iedereen is belangrijk. Met mijn ervaring en leeftijd kan ik me er ook in vinden. Onder Preud'homme voel ik de waardering. Hij respecteert me en dat gevoel had ik een tijdje niet meer. In het begin van het seizoen voelde ik me zeker zo niet", liet hij optekenen. "Dat ik invaller ben, is ineens minder belangrijk geworden."

Wat ik volgend seizoen ga doen? Voetballen!

Gudjohnsen weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Bij Club krijgt hij waarschijnlijk geen nieuw contract en met andere clubs heeft hij nog niet gesproken. "Met het hand op het hart, ik heb nog met niemand gesproken. Maar het is zeker dat ik blijf voetballen. Maar nu concentreer ik mij op de volgende wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties