Transfergeruchten van de Dag: 20/05

Transfergeruchten van de Dag: 20/05
Foto: © Photonews

Het seizoen zit in volle ontknoping en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn al druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

Nu FC Barcelona Luis Enrique heeft binnengehaald als nieuwe hoofdcoach, kan de zoektocht naar vers spelersmateriaal beginnen. De Catalanen lieten hun oog vallen op Aymeric Laporte. De verdediger van Athletic Bilbao moet een slordige 36 miljoen euro kosten.

In tegenstelling tot Robinho lijkt Ricardo Kaka wel nog een seizoen langer voor de Rossoneri uit te komen. "Er is een 99 procent kans dat hij bij ons blijft" laat Milan-voorzitter Adriano Galliani weten.

Ashley Cole aast op een vertrek bij Chelsea. De verdediger is einde contract bij the Blues en kan naar verluidt op interesse rekenen van acht clubs. PSG en AS Monaco zijn de gegadigden die niet uit de Premier League komen.

De Braziliaan Robinho, door bondscoach Felipe Scolari niet opgeroepen voor het komende WK, geniet interesse van talloze clubs uit zijn thuisland. De 30-jarige aanvaller geeft zelf de voorkeur aan Santos, al deed Flamengo al een bod van drie miljoen euro bij zijn huidige club AC Milan.

Was er gisteren nog duidelijke interesse van Anderlecht voor Ibrahima Conté, heeft de clubleiding van Essevee ondertussen duidelijkheid geschapen: Conté staat niet te koop.

Brent Van Steelandt verlaat Waasland-Beveren en de jonge goalie zoekt zijn heil bij Temse.

PSG zou tot 61 miljoen euro veil hebben voor Eden Hazard. De prijs wordt dus elke dag opgedreven voor onze Rode Duivel, lijkt het wel.

Bij KV Oostende twee extra spelers die de club zullen verlaten: de optie op Kudimbana werd niet gelicht, Dessaer mag verkassen.

Cesc Fabregas zou wel eens naar Manchester United kunnen gaan, al is het prijskaartje (vooralsnog) heel hoog: 55 miljoen euro.

Morgan Schneiderlin droomt van de Champions League. Een probleem: de 24-jarige voetballer speelt bij Southampton. CL willen spelen is dus even veel zeggen als weg willen.

Arsenal wil net als vorig jaar waanzinnig proberen aankopen. De eerste aanwinst is er bijna: Serge Aurier van Toulouse mag een kleine 9 miljoen euro kosten. Wenger krijgt ongeveer 100 miljoen ter beschikking. Ook Diamé staat op het verlanglijstje.

Alexis Sanchez is gewild op de transfermarkt. De Chileense winger staat in de belangstelling van Italiaans kampioen Juventus, maar ook Liverpool zou zich nu gaan moeien in de debatten.

Mario Mandzukic zou mogelijk één van de eerste transfers van Louis van Gaal bij Manchester United kunnen worden. De Kroaat staat alvast hoog op het verlanglijstje van de Nederlander.

Nu het nieuws officieel is dat van Gaal komende zomer het roer overneemt op Old Trafford, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Jordie Clasie zou eveneens op het wenslijstje staan.

Yaya Touré zou dan weer weg willen bij Manchester City. De Ivoriaanse middenvelder voelt zich niet gewaardeerd en zou volgens zijn zaakwaarnemer zelfs willen inleveren om terug te kunnen naar FC Barcelona.

PSG wil Pedro wegplukken bij Barcelona. Of de vleugelspeler weg wil bij Barcelona is nog niet geweten.

Internazionale wil volgende week onderhandelen over drie spelers uit de Premier League. Het wil Fernando Torres (Chelsea), Lucas Leiva (Liverpool) en Javi Garcia (Manchester City) overnemen.

Maikel Kieftenbeld zou nog steeds in beeld zijn bij Club Brugge. Dat meldt RTV Oost. De middenvelder kan transfervrij vertrekken bij FC Groningen. Er zouden met PEC Zwolle en ADO Den Haag echter nog kapers op de kust zijn.

Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Emre Can. De Turkse Duitser doorliep een deel van de jeugdreeksen bij Bayern München, maar kwam verkaste vorig jaar naar Bayer Leverkusen. De club van Simon Mingolet zou meer dan tien miljoen euro op tafel willen leggen voor de polyvalente middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties