Rouches favoriet in duel met ervaren Grieken

Jens Jacobs
| 26 reacties
Rouches favoriet in duel met ervaren Grieken
Foto: © SC

De Rouches willen maar wat graag de Champions League in. De eerste horde op weg naar het kampioenenbal gaat langs het Griekse Panathinaikos.

Vandaag werd er geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Op 29 juli wacht Standard de nummer vier uit de Griekse competitie. Als de Rouches deze ronde overleven wacht hen wel nog een stevige klepper in de laatste voorronde.

Haalbare kaart

Standard is al zeker niet kansloos tegen de Grieken. Panathinaikos eindigde slechts vierde in de Super League, die al jaren in verval is. In de play-offs voor de Europese plaatsen was het wel sterker dan onder meer PAOK.

Panathinaikos heeft in principe minder kwaliteit dan de Belgische vice-kampioen en zag ook de talentvolle keeper Stefanos Kapino vertrekken. Wat de ingaande transfers betreft is er voorlopig nog geen noemenswaardige naam te melden.

Oude bekenden

De Trifilara staan onder leiding van Yannis Anastasiou. De ex-Anderlechtspeler heeft wel een aantal bekende namen in zijn selectie. Danijel Pranjic, Marcus Berg en Mladen Petric hebben ervaring bij de Europese top, maar zijn niet meer de spelers van weleer.

Nog een naam die een belletje doet rinkelen is Viktor Klonaridis.  De aanvallende middenvelder heeft een Belgisch paspoort en staat met zijn 21 lentes te boek als een talent.

Vergelijking in cijfers

De selectie van de Grieken heeft een marktwaarde van 18,4 miljoen euro. Op Sclessin loopt er een selectie rond ter waarde van maar liefst 47,85 miljoen euro.  Panathinaikos is wel een traditieclub met 20 titels en 18 bekers. De Rouches hebben 11 kampioenschappen en 6 bekers in hun prijzenkast staan.

In eigen land strandden de Grieken op 20 punten van het ongenaakbare Olympiakos, Standard moest daarentegen maar nipt de duimen leggen voor landskampioen Anderlecht.

De winnaar van het duel wacht alvast een mooie tegenstander. Onder meer Arsenal, Napoli en Porto zitten in de trommel voor de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties