Boskamp kan niet kiezen: "Op die leeftijd heb ik ze allebei even hoog zitten"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Boskamp kan niet kiezen: "Op die leeftijd heb ik ze allebei even hoog zitten"
Foto: © photonews

Hoewel RSC Anderlecht qua resultaat geen al te beste week beleefde, speelde Youri Tielemans zijn twee beste matchen tot dusver. Met zijn flair en klasse doet de paars-witte publiekslieveling steeds meer denken aan de jonge Vincent Kompany. Maar wie is nu de beste? Ook Johan Boskamp kan niet kiezen.

"Zo veel verschil zit er tussen die twee niet op", vertelt de liefhebber van jeugdige talenten bij Voetbalkrant.com. "Op hun zeventiende heb ik van ze allebei ontzettend genoten. Van Tielemans geniet ik nu enorm, buiten dat gezeur met die penalty. Ik weet niet wat de afspraken zijn geweest. Als die er waren, dan weet ik niet of Youri die bal moest gaan pakken."

Achter de bal voetbalt Youri eens zo gemakkelijk

Kompany verschoof destijds van het middenveld definitief naar de achterhoede, maar ook Tielemans onderging al een positiewijziging. "Bij de jeugd speelde Youri op de tien achter de spits", geeft Boskamp aan. "Nu stuurt hij met zijn overzicht de passes vanop de zes. Achter de bal is het voor hem altijd makkelijker voetballen."

Gaat Tielemans over enkele jaren dezelfde weg op als Kompany? "Youri zal moeten doorgroeien bij Anderlecht. Hij heeft enorm verstandige ouders die tot nu toe het been stijf hielden. Hij zal in een andere positie carrière maken, omdat hij niet dezelfde kwaliteiten heeft om achterin te spelen. Vince had in principe de twee, maar op die jeugdige leeftijd heb ik ze allebei even hoog zitten." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties