Berlaars burgemeester bevestigt: "Antwerp-fans slaagden erin om Beerschot-vak binnen te dringen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
Berlaars burgemeester bevestigt: "Antwerp-fans slaagden erin om Beerschot-vak binnen te dringen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk geraakte afgelopen zondag niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Lyra TSV. Op het veld was er dan wel weinig te beleven, maar de fans lieten van zich horen. Er was naar verluidt nog maar eens een delegatie van Antwerp FC op de partij afgekomen.

KFCO Beerschot-Wilrijk werkt haar wedstrijden af in de vierde klasse C en komt op die manier soms tegenover Antwerpse ploegen te staan. Een wedstrijdje in de lagere reeksen is voor sommigen blijkbaar een ideaal excuus om de confrontatie op te zoeken. Dat werd bevestigd door Berlaars burgemeester Walter Horemans in Gazet van Antwerpen.

"De aanhang van Antwerp FC daagde de fans van Beerschot-Wilrijk uit met vlaggen en sms'jes", vertelt de burgervader. "Blijkbaar zijn enkele heethoofden van Antwerp erin geslaagd om het vak met Beerschot-fans binnen te dringen. We zijn momenteel nog aan het onderzoeken hoe dat mogelijk is geweest."

Politie heeft de gemoederen moeten bedaren

Het stadion van Lyra TSV leed onder de relletjes. Een muurtje ligt tegen de vlakte en er sneuvelde een ruit. "Het klopt dat de politie de gemoederen heeft moeten bedaren", besluit Horemans. "Maar op een halfuurtje was de rust alweer weergekeerd. Al blijft het natuurlijk jammer dat zo'n spannende wedstrijd wordt verstoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties