"Deschacht kon al jarenlang de vaste linksback van de Rode Duivels zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 39 reacties
"Deschacht kon al jarenlang de vaste linksback van de Rode Duivels zijn"
Foto: © Photonews

Olivier Deschacht verkeert momenteel in de vorm van zijn leven. Het 33-jarige boegbeeld van RSC Anderlecht moet dezer dagen de paars-witte defensie overeind houden. "En eigenlijk verdient hij momenteel ook die selectie bij de Rode Duivels", werpt Hugo Broos een balletje op.

Door Cédric De Volder

Behrang Safari, Jan Lecjaks, Jelle Van Damme,... Het zijn slechts enkele namen van concurrenten die Olivier Deschacht het voorbije decennium uit de paars-witte basiself heeft gehouden. Ook anno 2014 is de 33-jarige Oost-Vlaming van levensbelang voor RSC Anderlecht. Bram Nuytinck en Chancel Mbemba liggen in de lappenmand en Besnik Hasi heeft eigenlijk geen verdedigers over. "Dan Olivier maar tot defensieleider bombarderen", moet de coach gedacht hebben.

"Deschacht doet het enorm goed in het hart van de verdediging", aldus ervaringsdeskundige en voormalig verdediger Hugo Broos in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Olivier heeft natuurlijk enorm veel ervaring en heeft in het verleden ook al bewezen dat hij centraal uit de voeten kan. Bovendien is hij in voetballerstermen al vrij oud, hé. Al lukt het hem nog steeds om op te boksen tegen het jonge geweld."

Huwelijk tussen Olivier en Rode Duivels was nooit succesvol

En toch. Franck Acheampong bewees de voorbije weken dat zijn toekomst misschien een rijtje lager ligt en Fabrice N'Sakala hoopt tijdens de interlandbreak zijn rentree te vieren bij de beloften van de Belgische landskampioen. Moet Deschacht zich met die zaken in het achterhoofd niet toeleggen op een stek in het centrum? "Dat moet Olivier natuurlijk zelf uitmaken. Op zijn leeftijd is het vooral belangrijk om te blijven spelen. Bovendien is het een voordeel als je meerdere positie aankan, hé."

Ook Marc Wilmots gaf aan dat Deschacht dicht bij een selectie voor de Rode Duivels stond. Voor de volledigheid: de keuze viel uiteindelijk op Laurens De Bock. "Olivier verdient momenteel een oproepingsbrief, maar het huwelijk tussen hem en de Rode Duivel is nooit succesvol geweest. Wellicht begrijpt hij vandaag nog steeds niet waarom. In mijn ogen kon Deschacht al jarenlang de vaste linksback van België zijn, maar hij slaagde er nooit in om zijn niveau aan te houden bij de nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties