Standard wil stap zetten naar BeNe-titel: "Derde keer, goede keer en het nu niet laten liggen"

Standard wil stap zetten naar BeNe-titel: "Derde keer, goede keer en het nu niet laten liggen"
Foto: © SC

Vanavond wordt er gevoetbald in de BeNe League. Voor Standard wordt het een heel erg belangrijk duel: winnen in en tegen Ajax op de Toekomst in Amsterdam en er wordt opnieuw een serieuze stap gezet richting de titel in de BeNe League.

Door Aernout Van Lindt

Standard verloor vorige week in de halve finales van de Beker van België enigszins verrassend van Lierse. "Uiteraard een grote ontgoocheling", gaven Aline Zeler en Kim Mourmans beiden aan na die verloren strijd.

"Maar we hebben wel degelijk kansen gekregen. Het veld was heel erg moeilijk te bespelen - ook al telt dat voor beide teams - en ik denk dat iedereen wel gezien heeft dat de arbitrage niet helemaal op niveau was", aldus Zeler nog.

Vol gaan voor die eindwinst

Het geeft regerend bekerwinnaar en Belgische kampioen Standard wel ook duidelijkheid: "Nu moeten we vol gaan voor de eindwinst in de BeNe League", aldus Mourmans.

En de Rouchettes staan er goed voor, met een voorsprong van drie punten op Ajax en vijf op Twente. Winnen vanavond in Ajax kan de kloof zelfs nog groter maken. "We gaan vol voor de overwinning, we willen dit seizoen de BeNe-titel niet uit onze handen laten glippen. Maar we moeten voorzichtig zijn: elke match moet gespeeld worden", aldus Mourmans.

"We hebben het de voorbije jaren ook meegemaakt dat we er goed voor stonden en toen lukte het niet. Maar derde keer goede keer, zeker? Laat ons het alvast hopen, we zullen er alles aan doen", pikt Aline Zeler nog eens in.

Maar er is meer ...

Ook vanavond gaan Anderlecht en Lierse in rechtstreeks duel om de tweede beste Belgische ploeg te worden en willen Club Brugge en OH Leuven nog eens een Nederlands team kloppen.

Volledige programma:

Heerenveen - PSV 
Ado Den Haag - Club Brugge
OH Leuven - PEC Zwolle
Ajax - Standard
Twente - Telstar
Anderlecht - Lierse

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties