Defour weer naar Sclessin: "Hij heeft hen wel twee keer kampioen gemaakt"

Defour weer naar Sclessin: "Hij heeft hen wel twee keer kampioen gemaakt"
Foto: © Photonews

Zondag moet Steven Defour weer de banbliksems van Sclessin trotseren. Besnik Hasi denkt dat zijn middenvelder deze keer beter zal omgaan met de situatie, maar echt zeker kan je daar natuurlijk nooit van zijn.

Johan Walckiers in Neerpede

"Je kan nooit voorbereid zijn op die randactiviteiten", meent Hasi. "Ik heb met Steven toen gesproken en hij was bijzonder ontgoocheld. Zeker omdat we met elf nooit verloren hadden", zegt de coach over de competitiewedstrijd tegen de Rouches.

Defour is er klaar voor

"Hij had zich wel aan iets verwacht, maar niet dat het zulke proporties zou aannemen. Zo overdreven had hij niet gedacht. Hij heeft Standard toch twee keer kampioen gemaakt. Hij verhuisde dan wel naar de grote concurrent, maar als speler denk je dan toch dat het binnen de grenzen gaat blijven. Maar dat was niet zo."

Hasi lijkt er toch niet gerust op. Defour pakte in die eerste match immers een rode kaart. "Hij heeft die ervaring nu ook mee. En Steven heeft goed getraind deze week. Hij is er klaar voor."

Tijd om trend te doorbreken

Standard zelf staat terug onder hoogspanning, want een nieuw verlies betekent zo goed als een figurantenrol in play-off 1. "Geen van beiden zal voor een punt spelen", weet Hasi. "Standard weet dat als het verliest het heel moeilijk wordt. Dan wordt de kloof te groot. Maar in vergelijking met de vorige match staan wij wel heel wat completer."

"We hebben al zes matchen daar niet meer gewonnen. Tijd om daar verandering in te brengen. Maar als wij komen, zie je altijd een ander Standard. Heel het publiek staat er achter en de spelers zijn opgefokt. Daar moeten we mee omgaan", vindt Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties