"We hebben vrouwenvoetbal op het hoogste niveau in Leuven gered"

"We hebben vrouwenvoetbal op het hoogste niveau in Leuven gered"
Foto: © SC

De vrouwen van OH Leuven in het seizoen 2015-2016 zullen er helemaal anders uit zien dan vorig seizoen. Vele speelsters vertrokken, maar het team is toch strijdvaardig voor het nieuwe seizoen. Nieuwe speelsters, nieuwe coaches, een nieuw veld: alles blinkt en glimt.

Door Aernout Van Lindt

Patrick Merckx wordt de nieuwe hoofdtrainer, met Niki De Cock is een assistente gevonden met veel voetbalervaring. Tot vorig seizoen kwam ze nog uit voor Lierse, nu gaat ze als coach aan de slag.

"Met haar ervaring en kennis van het vrouwenvoetbal kan ze ons heel wat bijbrengen", geeft Maarten Timmermans, coördinator vrouwenvoetbal bij OHL, aan. 

Zes inkomende transfers

Er is ook een nieuwe keeperstrainer (Thierry Moyson), een nieuwe teammanager (Maddy Gybels) en een nieuwe kinesiste (Lien Steurs).

En ook heel wat nieuwe speelsters. Sabrina Broos (Standard), Kirsten Raamdonck (Wuustwezel), Sieglinde Brys (Lierse), Morgane Wijns (Rhodienne), Anaïs Bey Temsamani (Molenbeek Girls) en Matilde Drumont (WS Woluwe) versterken de rangen. 

Hebben de toekomst in handen

"Het was moeilijk omdat verschillende mensen onze club verlieten, maar uiteindelijk hebben we wel het vrouwenvoetbal op het hoogste niveau in Leuven kunnen redden", aldus Timmermans.

"Wij maken nu met onze jonge groep een doorstart, maar hebben allemaal samen de toekomst in handen om de hoogste ambities waar te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties