Doelpuntenfestijn in Gentse galamatch

Sander De Graeve
| 26 reacties

Gent kan met een geruster gemoed toeleven naar de Supercup van donderdag. Na de dramatische vertoning bij Roeselare pikte de kampioen het niveau op tegen Bordeaux. De Fransen werden na een spectaculaire tweede helft met 4-3 huiswaarts gestuurd.

Sander De Graeve in Gent

De Buffalo’s keken al snel tegen een achterstand aan door geklungel achterin. Door een bos van Gent-spelers raakt de lage corner toch tot bij Diabate. De lange spits werkte koeltjes af. Vooral Rafinha had boter op het hoofd. Hij trapte los naast het leer.

Na een kans voor Depoitre ging Matton plots tegen de vlakte. De nieuwe middenvelder van Gent greep naar de hamstrings en kon niet meer verder. Enkele minuten later konden de pakweg 10.700 supporters toch een eerste keer juichen. Na handspel in de zestien trapte Kums een penalty zelfzeker in de hoek.

Achterstand bij de rust

Toch werd de rust gehaald met een achterstand. Özkan, die uit de beloften opgevist werd wegens blessures bij Gershon en Nielsen, haalde Diabate neer en Saivet borstelde de bal buiten het bereik van Sels in doel.

Na de koffie duurde het niet lang eer AA Gent de bordjes in evenwicht zette. Laurent Depoitre kreeg een pracht van een pas van Dejaegere en trapte de bal ondanks een stevig opzittende verdediger kalm in de benedenhoek.

Gent speelde een stuk beter in de tweede helft, maar ook nu sloeg het noodlot toe. Met Brecht Dejaegere moest na Matton een tweede speler het veld verlaten met een blessure.

Zijn vervanger, Benito Raman, liet er geen gras over groeien. Met een knappe beweging ging hij voorbij zijn bewaker en hij zette met links de Buffalo’s terug op voorsprong zo’n twintig minuten voor tijd.

Raman met de beslissing

Lang konden de troepen van Vanhaezebrouck niet genieten van die voorsprong. Ook Poko ging aan het toveren en legde de bal in het mandje. Dat was de 3-3 al in een aangename tweede helft. Vlak voor tijd zorgde Raman met zijn tweede voor een klein feestje. Gent lijkt klaar voor donderdag.

Opstelling Gent (4-3-3): Sels, Foket, Rafinha, Ozkan (46’ Vitas), Asare, Kums (74’ Neto), Dejaegere (66’ Raman), Matton (19’ Van Der Bruggen), Milicevic (74’ Simon), Soumahoro (46’ Saief), Depoitre.