Deugddoende zege: Essevee wint galamatch van Franse eersteklasser

Deugddoende zege: Essevee wint galamatch van Franse eersteklasser
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft zijn generale repetitie op het nieuwe seizoen gewonnen van Nice. Erg vlot ging het niet, maar de overwinning moet voor vertrouwen zorgen richting de opener tegen Lokeren.

Aernout Van Lindt in Waregem

Met Nice kwam een Franse middenmoter op bezoek voor de galamatch aan de Gaverbeek. Een echte testcase en coach Francky Dury speelde geen verstoppertje: de 11 op de mat zouden ook volgende week tegen Lokeren wel eens kunnen starten.

Met Essikal - die er een goede voorbereiding opzitten heeft - als rechtsachter om de blessure van D'Ulivo op te vangen, Aneke, De Ridder en Lepoint als driehoek op het middenveld en met Leye diep in de spits.

Essevee valt stil na voorsprong

Essevee toonde branie en ging meteen op zoek naar een doelpunt. De bezoekers kwamen nauwelijks in het stuk voor, de voorsprong via De Ridder - in twee keer - was verdiend te noemen.

Geen vuiltje aan de lucht, tot plots Germain uit het niets de 1-1 tegen de touwen kopte, al had Bossut daarvoor al enkele serieuze verwittigingen gekregen.

Leye doet het tegen tien man

Comedy Capers iets na de rust, toen invallersdoelman Cardinale bij de bezoekers rood kreeg voor een handsbal. Ook Dury was niet blij dat Essevee verder moest tegen tien Fransmannen, die bovendien driester gingen spelen na de koffie.

Uiteindelijk was het Mouez Hassen die terug in het veld kwam - hij stond ook al in doel voor rust. Zulte Waregem kwam aandringen, maar het duurde tot een kwartier voor tijd tot Leye op aangeven van Gimbert de 2-1 tegen de netten krulde.

Zulte Waregem speelde met: Bossut, Essikal (86' Mendy), Sami (74' Godeau), Baudry, Verboom (86' Ekangamene), Lepoint, Aneke (65' Jorgensen), Kaya (74' Gimbert), De Ridder (74' Brebels), Buyl (65' Benteke), Leye

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties