De prestaties van Kums, De Ridder, Jorgensen en Lepoint onder de loep tegen ex-club

De prestaties van Kums, De Ridder, Jorgensen en Lepoint onder de loep tegen ex-club
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor diverse spelers was het een bijzonder duel aan de Gaverbeek tussen Zulte Waregem en AA Gent. Voor rasechte Gentenaar Steve De Ridder, maar ook voor Christophe Lepoint, Jesper Jorgensen en Sven Kums een match tegen een ex-ploeg.

Door Aernout Van Lindt

Aan Gentse zijde mocht Sven Kums aan de match beginnen. Hij speelde geen onvergetelijke wedstrijd en tikte vooral twee keer heel stevig Onur Kaya aan. Het thuispubliek floot hem loeihard uit, na een tik op het hoofd moest hij worden vervangen.

De thuisploeg begon met Christophe Lepoint tussen de lijnen, maar ook die begon nerveus aan de partij en kon zich lange tijd niet doorzetten. Een gebroken neus vlak voor rust maakte hem – net als de rest van Essevee – wel wakker.

Echte strijder Lepoint

“Een slechte eerste helft van ons, maar we hebben het wel goed rechtgezet”, aldus Lepoint. “We hadden het wat lastig, omdat ze eigenlijk met vier aanvallers aan de match begonnen. Het was wennen, maar uiteindelijk zat er misschien zelfs meer in dan een puntje.”

Voor Jorgensen en De Ridder waren er invalbeurten. Zij zorgden uiteindelijk ook deels voor het verdiende punt, want er kwam plots meer druk. Vanop de flink (De Ridder), maar ook vanuit het middenveld.

Tof voor de 25 supporters die ik meehad

“Natuurlijk ben ik niet blij met de situatie”, legt De Ridder uit. “Maar tegen Gent kunnen spelen was speciaal. De flank is niet zo mijn ding, maar vanop links kan ik toch nog wat naar binnen snijden. Ik ben er nog niet, ik weet niet hoe het komt.”

“Het is aan mij om te blijven werken. Een topwinger ben ik natuurlijk niet, maar ik doe er alles aan om mijn steentje bij te dragen. Tof dat ik kon invallen, ook voor de minstens 25 supporters die voor mij kwamen opdagen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties