Wie deze Rode Duivels-defensie kon voorzien, is een ware Nostradamus

Wie deze Rode Duivels-defensie kon voorzien, is een ware Nostradamus
Foto: © Photonews

Vermaelen out, Denayer, Lombaerts en Kompany serieus twijfelachtig. Vier centrale verdedigers met blessures, drie over. En ja, twee van die drie spelen normaal op de back. Dus zullen er ook nieuwe backs opgesteld moeten worden.

De kans dat Lombaerts speelt tegen Andorra is nog bestaande, maar gaat Wilmots risico's nemen met twijfelachtige spelers op te stellen tegen - godbetert - een voetbaldwerg als Andorra. De logische keuze zou zijn om de twee backs, die normaal gezien centrale verdedigers zijn, ook centraal te posteren.

Dan blijft wel de vraag wie er op de backs zal staan. Met Luis Pedro Cavanda en Thomas Meunier heeft Wilmots twee rechtsachters, waarvan Cavanda ook op links kan spelen. En daar heeft de bondscoach ook nog Jordan Lukaku.

Annelien, maak mijn valies

Als Denayer, gisteren geblesseerd uitgevallen, ook nog forfait geeft, is de kans groot dat Wilmots nog ergens een linksback uit zijn hoge hoed tovert. En dan kom je al snel uit bij een Olivier Deschacht of Laurens De Bock. Dat Deschacht ook centraal kan spelen, speelt in zijn voordeel.

We horen het Oli morgen al zeggen: 'Annelien, maak mijn valies'. Maar terug naar de opstelling van de Duivels. Die zou er dus wel eens als volgt kunnen uitzien als we even veronderstellingen mogen maken: Meunier-Alderweireld-Vertonghen-Lukaku. 

Wie dat een paar maanden geleden had kunnen voorspellen, hadden we nu met plezier een pintje of twee betaald. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties