Nilis zal het wel weten: "Een echte specialist ziet een muur niet eens staan"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Luc Nilis geeft zijn mening over vrijeschoppen

Nilis zal het wel weten: "Een echte specialist ziet een muur niet eens staan"
Foto: © Photonews

Luc Nilis traint bij PSV de spitsen en dat loont. De voormalige topspits heeft immers nog niets van zijn gave traptechniek verloren. In zijn tijd was hij één van de beste vrijeschopspecialisten die er waren.

Nilis lacht dan ook met de nieuwe spray om de afstand aan te duiden. Er wordt immers ook niet meer door gestoord vanuit vrije trap. "Die conclusie verbaast mij niet. Het sluit aan bij wat ik zelf altijd al denk: een echte vrijetrapspecialist heeft geen last van een muur. Sterker, die ziet niet eens een muur. Onbelangrijk", zegt hij in het Nederlandse AD.

"Vroeger nam ik zelf vier, vijf keer per week vrije trappen na de training. Elke keer tussen de 50 en 100 stuks. De ballen op 20 meter van het doel, van links naar rechts in een rijtje, en dan maar schieten, vastheid kweken, die trap inslijpen."

"Tot het zo'n automatisme was dat je in de wedstrijden niets anders meer zag dan die bal en het doel. En op den duur vergeet je niet alleen dat muurtje, je ziet ook niet meer of er tien mensen staan te kijken of 100.000. Het publiek zie je pas weer bij het juichen als er is gescoord."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties