“Vanhaezebrouck is zoals Ernst Happel bij Club Brugge in de jaren 70”

“Vanhaezebrouck is zoals Ernst Happel bij Club Brugge in de jaren 70”
Foto: © Photonews

KAA Gent legde dinsdagavond knap voetbal op de grasmat van het Estadio Mestalla. Hein Vanhaezebrouck liet zijn jongens ‘gewoon’ lekker voetballen, en dat tegen een Spaanse topclub als Valencia. Het levert de trainer van de regerende kampioen veel lof op.

“Hoeveel Belgische (en ook buitenlandse) trainers hadden in Valencia niet voor veiligheid gekozen, zichzelf al bij voorbaat bijna gewonnen gevend en hopend op geen te grote nederlaag?”, vraagt Ludo Vandewalle zich luidop af in zijn column in Het Nieuwsblad.

Net als Club Brugge

Vandewalle gaat zelfs nog een stapje verder en vergelijkt het werk van Vanhaezebrouck met een hele grote meneer. “Het doet ons denken aan het Club Brugge van Ernst Happel in de jaren 70."

"Met tonnen lef en aanvallend voetbal slalomde blauw-zwart toen door Europa met twee Europese finales, in 1976 en 1978, tot gevolg.”

Resultaat halen nu moeilijker

“Daar loopt de vergelijking spijtig genoeg mank. Het verschil in kwaliteit tussen de Europese ploegen was toen nog niet zo groot. Er waren beperkingen op het aantal buitenlanders. Er zat meer (zwart) geld in het Belgisch voetbal. Nu is een resultaat halen veel moeilijker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties