Wij hakken met uw hulp knopen door: deze middenvelders moeten voor België naar het EK

Wij hakken met uw hulp knopen door: deze middenvelders moeten voor België naar het EK
Foto: © photonews

Vrijdag maakt onze bondscoach rond de middag zijn namen bekend voor de oefeninterlands tegen Italië (13/11) en Spanje (17/11). En dus is het voor hem tijd om te kiezen en knopen door te hakken, ook met oog op het EK. Wij helpen hem - met uw hulp. Vandaag: de middenvelders.

Voor de duidelijkheid: we hebben ongeveer de verdeling gebruikt die ook Marc Wilmots zelf gebruikt bij het onderscheid tussen middenvelders en aanvallers. Bakkali, Mertens, Januzaj, Mirallas en Ferreira-Carrasco beschouwen we allen - net als de diepe spitsen - als aanvallers.

Op het middenveld zijn er richting het EK 2016 in Frankrijk behoudens ongelukken al een flink pak zekerheden. Als ze fit zijn, dan nemen wij en Marc Wilmots zeker mee: Kevin De Bruyne en Eden Hazard, twee absolute sterkhouders.

Punt naar voren of naar achteren?

En er zijn nog een hele resem spelers die quasi zeker zijn van hun selectie (Nainggolan, Witsel, Fellaini), maar we stellen je toch de vraag. Kiezen jullie voor een driehoek met de punt naar voor en dus twee verdedigende middenvelders op het veld (en dus vier in de selectie), of liever met de punt naar achteren en dus maar 2 echte 'positie 6'-spelers nodig.

Zijn twee spelers uit het trio Kums/Nainggolan/Witsel voldoende, of nemen we ze alledrie en ook nog Defour of Tielemans mee? Krijgt Praet een kans, of houden we het op Chadli en Fellaini bij Hazard en de Bruyne?

We leggen het in uw handen. Welke middenvelders zou u nog oproepen naast Hazard en De Bruyne? Of laat u een van hen liever ook thuis? Laat in de reacties ook weten wie je koos en waarom! Je kan minstens 3 en maximaal 5 mensen kiezen - afhankelijk van hoeveel aanvallers je wil meenemen (7, 6 of 5)

Wie neem je mee met De Bruyne en Hazard?

84%
99%
84%
41%
7%
60%
28%
10%
33%
7%
5%
1%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties