Vanhaezebrouck wil hem bij de Rode Duivels zien, Borkelmans heeft zijn twijfels...

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Vanhaezebrouck wil hem bij de Rode Duivels zien, Borkelmans heeft zijn twijfels...
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck schoof hem een tijdje geleden nog naar voor als kandidaat-Rode Duivel, maar zover zal het niet onmiddellijk komen voor Nana Asare. Althans, dat leiden we af uit de woorden van assistent-bondscoach Vital Borkelmans.

“In Hein Vanhaezebroucks driemansverdediging is Nana Asare een belangrijke bouwsteen. Hij staat garant voor defensieve zekerheid. Hij speelt altijd in functie van de ploeg en kiest goed zijn momenten om voor diepgang te zorgen”, zo zegt Borkelmans in Sport/Voetbalmagazine.

“Het oogt niet spectaculair, maar het is wel efficiënt. De eenvoud primeert, niks gebeurt overhaast. Ik merk ook dat zijn inspeelpass van achteruit op de diepste spits altijd zuiver is. Een clevere voetballer."

"Tegen Valbuena liet hij zich wat in de luren leggen"

Maar toch ziet de assistent van de nationale ploeg ook minpunten. “Tegen Lyon zag je dat Asare het moeilijk had in de duels rond de eigen backlijn tegen Mathieu Valbuena. Daar liet hij zich wat in de luren leggen. Als hij te hoog moet doordekken, valt er wat ruimte in zijn rug en dan wordt Nana ook kwetsbaar.”

“Bij een 4-4-2 en wat meer steun van de centrale verdediger zou hij die job beter kunnen invullen. Maar hij houdt zich wel mooi staande in die unieke Europese campagne”, besluit Borkelmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties