Voormalig Rode Duivel over Batshuayi: "Een topclub zit niet op hem te wachten, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Voormalig Rode Duivel over Batshuayi: "Een topclub zit niet op hem te wachten, maar..."
Foto: © photonews

Michy Batshuayi wordt de laatste tijd vaak in verband gebracht met een transfer. Onze landgenoot kwam dit seizoen al vaak tot scoren bij Olympique Marseille en de Premier League wenkt. Al waarschuwt voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans de spits: "In Engeland moet je het soms zien te rooien op kracht."

“Batshuayi heeft een heel goed jaar achter de rug, dus nu is het belangrijk dat hij kan bevestigen. Hij scoort vlot en is bij Marseille toch op alle vlakken vooruitgegaan. Of hij klaar is om een stap hogerop te zetten? Goh… Hij heeft zich bewezen in Frankrijk, dus misschien wel”, zegt Ceulemans aan Voetbalkrant.com.

"Het doen op kracht en mentaliteit: een uitdaging voor Batshuayi" - Jan Ceulemans

“Maar een echte topclub zit niet te wachten op de komst van Michy Batshuayi. Nu toch nog niet. Dus hij zal vrede moeten nemen met een transfer naar een subtopper of een middenmoter in pakweg de Engelse competitie.”

Hoewel Batshuayi vaak in verband wordt gebracht met Engelse topclubs, heeft Ceulemans zijn twijfels. “Hij is vooral technisch heel sterk, is mij al opgevallen. Hij is niet voor de volle 100% een duelspits. En in Engeland moet je het soms zien te rooien op kracht en mentaliteit. Dat wordt een uitdaging voor Batshuayi.”

"Ik zou Batshuayi altijd meenemen naar het EK"

Jan Ceulemans

Over iets anders twijfelt Ceulemans geen seconde: “Zoals de zaken er nu voor staan, zou ik hem altijd meenemen naar het EK. Hij krijgt de voorkeur op Origi en Depoitre. Waarom? Omdat hij toch een ander type is dan Lukaku en Benteke. En omdat hij dit seizoen meer bewezen heeft dan Origi en Depoitre.”

“Met Batshuayi in de selectie beschik je op een groot toernooi toch meteen over meer mogelijkheden. Hij heeft een goede actie in huis en dat kan altijd interessant zijn op een beslissend moment. Ik zou hem dus meenemen, maar er kan natuurlijk nog heel wat veranderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties