Fransen geven Wilmots raad en zeggen wie mee moet naar het EK: “Hij is dé geluksbrenger van 2016”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Fransen geven Wilmots raad en zeggen wie mee moet naar het EK: “Hij is dé geluksbrenger van 2016”
Foto: © Photonews

Over enkele maanden moet Marc Wilmots serieuze knopen doorhakken met het oog op het EK in Frankrijk. De bondscoach kan ‘maar’ 23 spelers selecteren voor het toernooi. Geen makkelijke opdracht, maar de Franse sportkrant L’Équipe steekt Wilmots graag een handje toe.

Volgens de Fransen zou Ritchie De Laet eigenlijk altijd tot de selectie moeten behoren. “Wilmots moet overwegen om hem mee te nemen naar het EK. Hij is namelijk dé geluksbrenger van 2016.”

Op weg naar dubbele titel met Leicester en Middlesbrough

Waarom L’Équipe De Laet ‘dé geluksbrenger van 2016’ noemt? Wel, dat is simpel. Onze landgenoot ligt namelijk goed op koers om straks een dubbele titel te mogen vieren.

Leicester City, de club waarvan De Laet nog steeds eigendom is, prijkt knap aan de leiding in de Premier League. Terwijl Middlesbrough, de club die De Laet huurt, goed op weg is om de titel in de Engelse tweede klasse te veroveren. Het zou een ongeziene prestatie zijn.

Bovendien heeft De Laet - als Leicester kampioen wordt - wel degelijk recht op een kampioenenmedaille. Hij speelde dit seizoen meer dan vijf wedstrijden en het Engelse reglement zegt dat een speler dan een medaille moet krijgen.

Alderweireld, Meunier, Cavanda

Maar of De Laet ook effectief mag dromen van een plekje in de 23-koppige selectie van de Rode Duivels? Dat is wat anders. Zijn naam viel de voorbije maanden wel enkele keren, maar Wilmots lijkt op de rechtsachter over betere alternatieven te beschikken met Alderweireld, Meunier en Cavanda.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties