Georges Leekens is overtuigd: "Het publiek van Club Brugge gaat zondag het verschil maken"

Georges Leekens is overtuigd: "Het publiek van Club Brugge gaat zondag het verschil maken"
Foto: © photonews

Zondag om 14u30 zit half België waarschijnlijk voor de buis gekluisterd. Gaat Club Brugge eindelijk zijn titel binnenhalen waar het al elf jaar op wacht? Georges Leekens ziet het niet meer fout lopen voor zijn ex-club.

Leekens ziet één factor die volgens hem het verschil gaat maken. "Club Brugge dat na elf jaar de titel kan pakken tegen Anderlecht... Het publiek in Jan Breydel gaat er vol gaan achterstaan. En Brugge met dat publiek achter zich... Tja, dat gaat moeilijk worden voor Anderlecht. Ik ben benieuwd hoe ze met die omstandigheden gaan omgaan."

Izquierdo, Refaelov en Vanaken zijn top, benieuwd wat Anderlecht daar tegenover gaat zetten

Leekens, die het huis goed kent, ziet wel nog meer redenen dat Club zondag in extase gaat zijn. "Brugge steekt gewoon goed in elkaar. Ze hebben kracht, snelheid en techniek. En als er iemand van de bank moet komen, is dat ook niveau. Ze hebben een heel goed uitgebalanceerde kern."

Met een paar uitblinkers. "Izquierdo en Refaelov zijn top. En Vanaken ook. Die hadden we bij Lokeren ook wel nog kunnen gebruiken", lacht 'Mac The Knife', zelf negen seizoenen speler van Club. "Ik ben nieuwsgierig wat Anderlecht daar tegenover gaat zetten, want ze zullen echt top moeten zijn."

Club heeft alles in huis om de klus te klaren

Georges Leekens

Als Anderlecht wint, hebben de paars-witten natuurlijk ook nog een kans. "In voetbal kan je nooit 'nooit' zeggen. Het kan altijd. Maar het is al elf jaar geleden dat Club een titel won en het is nu het derde jaar onder Michel. Het is van moeten. Maar ik vind ook niet dat ze druk moeten hebben. Ze hebben alles in huis om de klus te klaren. Als je zo'n match in eigen huis mag spelen, moet je je goed voelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties