De veiligheidsmaatregelen in Frankrijk staan drie weken voor het EK nog altijd niet op punt

Maarten Pottie
| 1 reacties
De veiligheidsmaatregelen in Frankrijk staan drie weken voor het EK nog altijd niet op punt

De bekerfinale tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille moest een veiligheidstest worden voor het Europees kampioenschap. Helaas voor de Fransen liep het niet helemaal zoals gepland en op 10 juni begint het EK al...

Drie weken voor het Europees kampioenschap is het duidelijk dat de veiligheid dringend op punt gezet moet worden. De noodtoestand is nog altijd van kracht in Frankrijk en dat zal ook zo zijn gedurende het EK. Bij de aanslagen van november was het Stade de France ook een doelwit van de terroristen.

De clash tussen rivalen PSG en l'OM is een risicowedstrijd en daarom een test. Maar de fans gebruikten vuurwerk en Bengaals vuur zowel binnen als buiten het stadion. Er was te veel volk binnen en ondanks het fouilleren werden er verschillende verboden voorwerpen mee naar binnen gesmokkeld.

Zwakke punten

"Het systeem vertoonde barsten, er zijn zwakke punten en dat is niet acceptabel", aldus Philippe Galli, prefect van de regio Seine-Saint-Denis tegen Le Parisien. "We zullen moeten corrigeren waar het fout liep." Hij zei dat de lokale autoriteiten, de Franse voetbalbond en de UEFA de maatregelen nu herbekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties