Het verhaal Suarez: in januari is er iets gebroken tussen hem en Anderlecht

Het verhaal Suarez: in januari is er iets gebroken tussen hem en Anderlecht

'El Artista' left the building. Via een zijpoortje wel. Matias Suarez heeft Anderlecht volledig buitenspel gezet bij zijn transfer. Een relaas van alles wat er gebeurde...

Matias Suarez keert niet meer terug naar Anderlecht om er afscheid te nemen van de fans. Zoveel is nu al duidelijk. Hij heeft volledig gebroken met de club toen hij zonder hun toestemming aankondigde dat hij voor zijn oude liefde, Belgrano de Cordoba, zou gaan spelen.

De 28-jarige technicus had al langer zijn zinnen gezet op een terugkeer naar het vaderland. Toen paars-wit hem in januari eigenhandig van de hand wou doen door hem te verhuren aan Nantes, brak er iets tussen het bestuur en de Argentijn. Suarez stond wel open voor een vertrek, maar niet naar een club die hem opgedrongen werd.

In januari brak er iets tussen hem en het bestuur

Een pijnlijke zaak, want de transfer was op clubniveau al in kannen en kruiken, maar Suarez reisde niet af voor de medische testen. Hij maakte toen al duidelijk dat de enige transfer die hij wou naar Belgrano was. Anderlecht toonde zich daarmee akkoord, mits er nog een transfersom van ongeveer 4 miljoen euro op tafel zou komen.

Een som die Belgrano niet zomaar kan neerleggen, maar Suarez verzekerde hen dat het allemaal in orde zou komen. Toen hij afreisde naar Argentinië was het plan dan ook om niet meer terug te keren. Bij Anderlecht vermoedden ze dat al, maar niet dat Suarez het zo op de spits ging drijven.

Als Anderlecht gelijk krijgt, moet Suarez anderhalf miljoen dokken

Gisteren ondertekende hij zelfs al een contract bij zijn 'nieuwe' club, ondanks nog een jaar contract bij Anderlecht. Volgens Suarez de enige manier om alles in een stroomversnelling te krijgen. Hijzelf denkt aan een eenzijdige verbreking van zijn contract, Anderlecht wil hem via de wet van 78 dan weer zijn laatste contractjaar laten uitbetalen. Dat komt dan weer neer op zo'n slordig anderhalf miljoen euro.

Suarez zelf wou nooit op deze manier afscheid nemen, maar hij zag dat zijn droom er anders nooit ging doorkomen. Belgrano heeft het geld niet om hem bij Anderlecht weg te kopen en hij wou naar geen enkele andere club. Jawel, naar de Spaanse competitie, maar van daaruit was er geen interesse...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties