Weiler (en Van Holsbeeck) zoekt nog een ander profiel van aanvaller

Weiler (en Van Holsbeeck) zoekt nog een ander profiel van aanvaller
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft nu al een aanvallende middenvelder, een centrale verdediger, een rechtsachter en een net gearriveerde flankaanvaller gehaald. Maar het huiswerk is nog niet af, zoals Herman Van Holsbeeck vandaag aangaf. Eén van de broodnodige zaken: een spits op maat van René Weiler.

Een spits op maat van Weiler? Wat we daarmee bedoelen? Wel, dat is een snelle en technisch begaafde aanvaller met de nodige conditie. Weiler wil hoge druk zetten, maar heeft met Okaka een spits die veel afzakt en met Sylla eentje die wacht op voorzetten. Weiler wil er graag nog een ander type bij om zijn snel voetbal meer in de verf te zetten.

En dat is dus een vinnige aanvaller die ook makkelijk scoort. Weiler wil snel de diepte zoeken, maar heeft daar op dit moment niet de spelers voor. Hij wil twee flankaanvallers die ook naar binnen kunnen komen en een spits die de gaten opvult die de twee dan achterlaten. Een soort Ezekiel dus...

Daarom speurt Van Holsbeeck de markt nog af naar dat type van aanvaller... Robert Mak was zo'n speler, maar wel eentje die bij voorkeur op de flank speelt. Maar de Slovaak kon ook in de aanval uit de voeten en had het profiel dat Weiler zocht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties