Top&Flop Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag!
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 23 reacties

De toppers en de floppers van de speeldag: Regenboogstadion, Achter de Kazerne, Anderlecht en nieuwkomers

Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Bouwen aan de tribunes

KV Mechelen en Zulte Waregem hadden hun eerste thuismatch in een nieuwe tribune. En dat gaf toch meteen flink wat meer cachet aan hun wedstrijden, al bleef het resultaat Achter de Kazerne nog wat uit.

Volgende week zien we ook de bouwwerken in Oostende voor een eerste keer in hun volle glorie. De kleine clubs zijn in volle expansie en daar kunnen we enkel tevreden over zijn.

Bouwen aan de ploegen

Seck, Ouali, Derijck, Acolatse, Ganvoula, ... Nieuwkomers genoeg die toonden dat het echt wel goed gaat bij diverse clubs. Het huiswerk is her en der (quasi) af, de nieuwkomers rendeerden meteen.

We gaan alle nieuwkomers nog eens apart belichten de komende dagen, maar we willen het hier toch alvast meegeven: genieten is het sowieso.

Bouwen aan paars-wit

De mentaliteit waarmee Anderlecht voor het eerst in een half jaar een achterstand omboog in een zege: indrukwekkend. Niet dat paars-wit al zo fantastisch speelde, maar het toonde wel karakter.

De fans zullen het graag gezien hebben en lijken nu al een beetje fan van het nieuwe Anderlecht onder Weiler, waar discipline hoog in het vaandel wordt gedragen.

FLOP

Werk aan het voetbal

Het is niets nieuws onder de zon, maar op speeldag 1 werden we niet meteen echt verwend door oogstrelend voetbal. Diverse wedstrijden moesten het allerminst hebben van hun spektakelwaarde.

De play-offs zijn natuurlijk nog bijzonder veraf, maar het is nu toch al wat duidelijk dat er nog wat meer gerodeerd moet worden bij verschillende clubs. Een goede start kan belangrijk zij om de top-6 te halen.

Werk aan de klok

Bij Essevee is er nog wat werk aan de nieuwe tribune - met name het ledbord was nog niet binnen. Gelukkig konden we aan de overkant al zien hoe laat het is.

Het moge ook duidelijk zijn: ook dit jaar is er werk aan de klok. Want er was ook in diverse stadions door allerhande huldigingen voor de wedstrijd geen tijd om ... op tijd te beginnen.

Werk aan de winkel

En dan zijn er nog wel een aantal ploegen waar er gewoon nog wel wat moet verbeteren. Standard speelde niet meteen een goede partij en ook de Supercup was al van lamentabele kwaliteit bij de Rouches.

KV Mechelen toonde tegen Club Brugge wel erg weinig en lijkt de nieuwkomers nog wat extra te moeten gaan inpassen en ook Moeskroen heeft nog versterkingen nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties