Bestuur en technische staf Anderlecht zien minderheid fans hun titelkansen kelderen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Bestuur en technische staf Anderlecht zien minderheid fans hun titelkansen kelderen
Foto: © Photonews

Steven Defour die de commotie rond zijn persoon beu is, het gaat misschien wel een spijtige zaak worden voor Anderlecht. De middenvelder is immers een garantie voor kwaliteit en inzet. Een titelstrijd zonder zijn ervaring zou wel eens een heel lange kunnen worden.

Anderlecht wordt door - een minderheid - van zijn supporters een pad in de mand gezet. Gisteren lieten zowel voorzitter Roger Vanden Stock als manager Herman Van Holsbeeck duidelijk blijken dat Defour heeft aangegeven weg te willen. Dat zijn Standard-verleden hem nu parten speelt, is zuur. Zeker omdat Anderlecht hem ging halen net omwille van wat hij bij de Rouches liet zien, namelijk inzet en leidersschap.

Grinta

Dat hij daar nu op afgerekend wordt, is hem te gortig, zeker omdat hij alles gedaan heeft om Anderlecht elke keer te helpen, zelfs als hij licht geblesseerd was. De aanvoerdersband kan hem eigenlijk gestolen worden, maar dat diezelfde minderheid nu de discussie laat opflakkeren omwille van de mogelijkheid dat hij kapitein zou worden, heeft hem ervan overtuigd dat hij nooit onomstreden zal worden bij paars-wit.

Maar zowel het bestuur als de technische staf vrezen een vertrek van de middenvelder. Op het middenveld loopt veel kwaliteit, maar geen enkele heeft de kwaliteiten die Defour heeft en die samengevat kunnen worden in één woord: grinta. Een vertrek in extremis, terwijl er geen vervanger voor handen is, doet René Weiler gruwelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties