Brusselmans schetst het ideale profiel van de nieuwe bondscoach

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Brusselmans schetst het ideale profiel van de nieuwe bondscoach

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

De Belgische Voetbalbond (KBVB) kreeg al heel wat kandidaturen binnen van coaches die Marc Wilmots willen opvolgen als bondscoach van de Rode Duivels. Maar van een doorbraak is er momenteel nog steeds geen sprake. Wij vroegen Herman Brusselmans naar zijn mening over de kwestie.

“Preud’homme is een geschikte kandidaat, maar een duobaan is gewoon bull shit, hé. Ik vind dat de KBVB voor een buitenlander moet gaan, zodat we eindelijk af zijn van dat communautaire gedoe. Hoe je het ook draait of keert, als het een Belgische trainer is, speelt dat toch altijd een rol”, zegt Brusselmans aan Voetbalkrant.com.

Gerets

Andere Belgische oefenmeesters die rijp zijn om de nationale ploeg te coachen, ziet de schrijver dan ook niet meteen. “Goh, ik denk niet dat er een Belg is – een vrije trainer dan – die binnen het gezochte profiel past. Je hebt Gerets nog, maar die coacht niet meer omwille van gezondheidsredenen.”

Jean-Marie Pfaff

“Het zou moeten zijn dat Jean-Marie Pfaff tijd en zin heeft om de nationale ploeg onder zijn hoede te nemen”, grapt Brusselmans. “Neen, serieus: het zal wel een buitenlander worden. Van Gaal is een topcoach die veel bewezen heeft, maar hij is zo zot als een achterdeur.”

“Bovendien is die man rijp voor een dwangbuis. En het is niet handig om met zo’n dwangbuis op de bank te gaan zitten, hé. Een buitenlander die niet té duur is en voldoende autoriteit uitstraalt om boven die groep te staan. Zo iemand moet het worden”, besluit Brusselmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties