Bart Verhaeghe wil af van het 'hosanna'-verhaal bij de Rode Duivels en trekt opmerkelijke parallel met Club Brugge

Bart Verhaeghe wil af van het 'hosanna'-verhaal bij de Rode Duivels en trekt opmerkelijke parallel met Club Brugge
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels konden het afgelopen EK de verwachtingen niet inlossen en dus volgde een wissel van de macht. Roberto Martinez moet in de eerste plaats de stemming bij de nationale ploeg veranderen.

Zo moeten de Rode Duivels af van de relaxe sfeer die er heerste, vindt Bart Verhaeghe, ondervoorzitter bij de KBVB. "Ze zitten bij hun clubs in situaties die heel stresserend zijn, daarom heeft men geprobeerd om bij de nationale ploeg een rustiger klimaat te installeren", legt hij uit in Het Laatste Nieuws. "Als ik dan hoor hoe andere ploegen werken die betere resultaten haalden met mindere spelers..."

Wij zullen de spelers pushen om de beste te worden

"Van zodra we een lastige tegenstander tegenkomen, verliezen we", stelt Verhaeghe vast. "Dat was zo tegen Argentinië, tegen Italië en vooral tegen Wales. Je kan niet zeggen dat de VS en Hongarije sterke ploegen waren, hé. Maar toch gaan wij allemaal mee in een ‘hosanna’-verhaal als we daarvan winnen. Terwijl dat niet zo is. Het is alsof Club tegen Waasland-Beveren zou winnen en dan zou denken dat het klaar is om Anderlecht of Gent te kloppen."

"Mijn boodschap naar de spelers is: wij geloven in u, de hele wereld gelooft in u. Wij zullen jullie omkaderen zoals bij jullie clubs. Máár wij zullen jullie ook pushen om de beste te worden, net zoals bij jullie clubs. Die willen prijzen winnen, wij ook."

De Rode Duivels wonnen overtuigend van Hongarije, maar gingen eruit tegen Wales
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties