Figuur van de week Freddy Mombongo, de killer van OH Leuven

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Dirk Pieters
| 2 reacties
Freddy Mombongo, de killer van OH Leuven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week gaat Voetbalkrant.com op zoek naar de speler van het weekend in de Proximus League. Op speeldag 2 viel ons oog op Freddy Mombongo, vrijdagavond held van Union in de klinkende 0-3-zege bij Oud-Heverlee Leuven.

De aanvaller van de Brusselaars was in zijn eerste wedstrijd meteen goed voor twee assists én een doelpunt. Van een schitterend debuut gesproken. Mombongo gaf met het hoofd de assist voor de 0-1 van Rajsel. De tweede treffer nam hij zelf voor zijn rekening. Met een 'knie-omhaal' wist de spits de bal toch nog over de lijn te werken.

En nog was het niet gedaan, want Jeroen Simaeys kon niet anders dan Mombongo van zijn sokken lopen in de zestien om hem van een tweede goal te houden. Strafschop was de enige logische beslissing en Rajsel mocht zijn tweede van de avond maken.

Een vertrouwd gezicht in België

De 30-jarige Mombongo is geen onbekende in België. Zo speelde hij onder meer bij Eupen, Bergen en Antwerp. Vooral bij Eupen en bij Antwerp wist de stevige spits regelmatig te scoren. De Congolees was verder actief in Duitsland, maar zonder spraakmakend succes. Tijdens zijn eerste duel voor Union voelde hij zich alvast in zijn sas.

Voordien bij Antwerp, Bergen en Eupen. Nu in de kleuren van Union.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties