KRC Genk wil de jackpot voor Bailey: "Wellicht kan Ajax hem ooit voor 25 of 30 miljoen euro verkopen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
KRC Genk wil de jackpot voor Bailey: "Wellicht kan Ajax hem ooit voor 25 of 30 miljoen euro verkopen"
Foto: © Photonews

KRC Genk heeft een prijskaartje van maar liefst 20 miljoen euro om de nek van Leon Bailey gehangen. Zo willen de Limburgers er alles aan doen om hun goudhaantje te houden. Voetbalanalist Eddy Snelders begrijpt het standpunt van de club zeker en vast.

Ajax deed al een bod van 11 miljoen euro, te weinig volgens KRC Genk. "Ajax kan hem beter maken, ik denk dat het bedrag zelfs nog iets te weinig is", laat Eddy Snelders optekenen. "Zij kunnen hem voor veel meer doorverkopen, dus voor Racing Genk is het wat afwegen. Wellicht kan Ajax hem ooit voor 25 of 30 miljoen euro verkopen, dus 15 miljoen euro lijkt mij een mooi bedrag."

"Ajax heeft regelmatig al voor doorstroming naar topclubs gezorgd. Zij kunnen logisch gezien dus ook meer vragen als ze hem verkopen", zegt de analist. Maar kan Genk Bailey dan best nog een jaartje houden of toch verkopen? "Ofwel cash je nu, ofwel kijk je of er nog meer in zit. Ik zou voor het tweede gaan."

Ajax kan logisch gezien meer vragen als ze hem verkopen - Eddy Snelders

"Bailey is een type speler die heel goed bij Ajax zou passen. Hij speelt goed over de grond en is heel wendbaar. Ik begrijp dat Ajax voor hem wil gaan", aldus Snelders. Maar zullen de Limburgers dan niet onthoofd zijn? "Hij is een belangrijke pion, maar met Kebano en Trossard hebben ze alternatieven op die posities. Het is zeker oplosbaar", besluit Snelders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties