Kortrijk en Zulte Waregem roken vredespijp na turbulent weekend

Maxim Cleemput
| 5 reacties
Kortrijk en Zulte Waregem roken vredespijp na turbulent weekend

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De onlusten van voor, tijdens en na de derbywedstrijd tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk zorgden voor heel wat commotie. Beide ploegen roepen in een gezamenlijk persbericht op tot kalmte onder de leuze #noviolence.

Er was best wel wat te doen over het supportersgedrag van sommigen bij de West-Vlaamse derby. Vooral na de wedstrijd liep het stevig uit de klauwen. Kortrijksupporters koelden hun woede op de toiletten in het stadion. Die van Zulte Waregem gooiden op hun beurt met stenen naar de bus van Kortrijk.

Voetbal een feest

Beide clubs willen nu opnieuw vrede stichten en komen met een gezamenlijke boodschap naar buiten. “SV Zulte Waregem en KV Kortrijk nemen afstand van die gebeurtenissen en veroordelen in dit gezamenlijk communiqué elke vorm van geweld en vernieling. Voetbal moet altijd en overal een feest zijn, ook in derbysfeer.”

Beiden hopen dat hiermee de kous af is en dat er vanaf heden terug op het sportieve gefocust kan worden. Kortrijk neemt het vanavond in de beker op tegen Sprimont en Zulte Waregem moet op bezoek bij Cappellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties