Thibaut Van Acker liet Westerlo links liggen voor Roeselare: "In een nieuw jaar degradatievoetbal had ik geen zin"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Thibaut Van Acker liet Westerlo links liggen voor Roeselare: "In een nieuw jaar degradatievoetbal had ik geen zin"
Foto: © SC

Thibaut Van Acker ging deze zomer een week meetrainen bij het Westerlo van Bob Peeters, en trok vervolgens voor een korte testperiode naar Kroatië. Toch verhuisde hij vervolgens heel bewust naar 1B-club KSV Roeselare.

Een jaar geleden trokken heel wat clubs aan de mouw van Van Acker. De middenvelder, die toen nog een jaar onder contract lag, mocht niet weg bij Cercle Brugge en moest dus wachten tot hij een vrije speler was om zelf over zijn toekomst te beslissen. Op zijn 24ste ging hij voor ... jaar naar Schiervelde.

Testen bij Westerlo

"Bob Peeters liet me een week meetrainen bij Westerlo", blikt Van Acker bij Voetbalkrant.com terug op zijn transferzomer. "Ze wilden mijn fysieke paraatheid testen. Op het moment dat ik met het bestuur rond de tafel ging zitten om de contractbesprekingen aan te vatten, duwde Roeselare door."

Ik had even genoeg van wat ik bij Cercle destijds meemaakte

Van Acker trok nog enkele dagen naar Kroatië om er andere lucht op te snuiven, maar twijfelde niet langer. Roeselare kreeg de voorkeur op Westerlo. "Met alle respect voor Westerlo, maar in een nieuw jaar degradatievoetbal had ik geen zien. Ik maakte dit destijds mee bij Cercle en had er even genoeg van. In de 1B-reeks is iedereen aan elkaar gewaagd en draai je mee bovenin. De keuze was snel gemaakt."

Antwerp niet concreet

Even was er nog sprake dat Van Acker zijn coach Fred Vanderbiest zou volgen van Cercle naar Antwerp. "Ik had een persoonlijke band met Fred", geeft de Oost-Vlaming toe. "Hij is een trainer die op mijn lijf geschreven is. Als speler keihard in de duels en een absolute leider. Dat toont hij nu ook als trainer. Er was contact met hem, maar er stond niets concreet op papier. Ik kon niet blijven wachten", besluit Van Acker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties