Jens Naessens blikt terug op 100x Essevee: "Hoogtepunt tegen Anderlecht was ook het dieptepunt"

Jens Naessens blikt terug op 100x Essevee: "Hoogtepunt tegen Anderlecht was ook het dieptepunt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jens Naessens is nog steeds maar 25 jaar en dat is geen 1 april-grapje. Toch speelde hij al 139 wedstrijden op het hoogste niveau, waarvan 100 bij Essevee. Hoog tijd voor een retrospectieve.

Jens Naessens begon op 12 maart 2011 aan zijn avontuur op het hoogste niveau, toen hij een korte invalbeurt mocht maken op bezoek bij STVV (1-2 winst). Die 11 minuten waren de eerste van ondertussen toch al 7533 minuten op het hoogste niveau.

Hij scoorde 24 keer in 139 wedstrijden, maar vooral 20 keer in 100 matchen voor Essevee. "Mijn eerste doelpunt was in de derby bij Kortrijk, dat weet ik nog goed. Altijd een speciale match natuurlijk", aldus Naessens.

Tegen Westerlo maakte hij al heel wat mee. Hij maakte zijn debuut tegen die club als basisspeler, hij verloor eens met 7-1 en er was ook 4 februari 2012. "Toen maakte ik een hattrick tegen de Kemphanen, misschien was dat wel mijn beste wedstrijd van de 100 voor Essevee."

Het hoogtepunt was meteen ook het dieptepunt: "Die titelmatch in Anderlecht was iets bijzonder. Ik scoorde, we kwamen op voorsprong en waren zo enkele minuten virtueel kampioen. Maar toen viel het tegendoelpunt. Na de match was iedereen in tranen, ik denk niet dat we na een match ooit zo emotioneel waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties